Zaterdag 3e klasse B

Stormvogels toch nog onderuit na droomstart

Kampioen worden dit seizoen, daar houden ze bij Stormvogels eigenlijk geen rekening meer mee. Olympia Haarlem lijkt net even wat constanter, dus de Zeewijkers zetten vol in op plek 2. Daarom was het van eminent belang dat Wartburgia zou worden verslagen.

Uit al een hele klus, maar bij winst zou Stormvogels een riante zeven punten voorsprong hebben opgebouwd. En bij ook nog eens winst op Buitenveldert volgende week lijkt plek 2 niet meer in gevaar te komen want dan zijn alle topploegen al tweemaal bekampt.

Wartburgia heeft een goeie ploeg maar wel een typische kunstgrasploeg vind ik. We wonnen daar onverdiend met 1-2. Ik denk dat we op gras in het voordeel zijn en op wilskracht gaan winnen,’’ stelde Stijn van der Voort nog optimistisch en vol zelfvertrouwen een uur voor het duel vast. Stijn is een jongen met Stormvogels DNA maar maakte toch een paar jaar terug de overstap naar hoofdklasser Velsen. Stijn: ’’Ik was verbaasd dat Velsen mij benaderde maar ben het avontuur aangegaan, had er zin in en ik heb daar geen spijt van gehad. Jammer alleen dat Corona dat seizoen roet in het eten gooide want we stonden na een duel of acht bovenaan. Omdat ik ooit mijn opa had beloofd met Stormvogels kampioen te worden, besloot ik toch na dat seizoen weer terug te keren op het oude nest.’’

Het leek er een half uur dat Stijn het gelijk aan zijn kant had. Joshua Jansen kopte al na vijf minuten de openingstreffer binnen en toen Brian Ezeoke na een half uur een strafschop benutte (Jan Koridon werd onderuit gehaald), leek Stormvogels op rozen te zitten hoewel de gasten zowel speltechnisch als in de duels toen al de betere waren. Daarom geen verrassing dat de vaardig combinerende Amsterdammers vijf minuten voor rust de spanning weer terug brachten; 2-1. Het sein voor de gasten om het tempo nog meer op te voeren in een attractief, uiterst sportief duel waarin de beide concurrenten vol op de aanval speelden.

Metamorfose

Na rust een ware metamorfose. De gasten domineerden volledig en Stormvogels hield vooralsnog tegen en werd terug gedrukt. Keeper Bas Veen onderscheidde zich in de goal en Joshua Jansen verhinderde met slimme intercepties Amsterdams fortuin. Dat ging crescendo tot het uur. Tot tweemaal aan toe combineerden toen de gasten over de linkerflank er lustig op los en tot tweemaal aan toe pakte hun spits het cadeautje dankbaar uit;2-3. Zo sta je met 2-0 voor en zo moet je in de achtervolging. Hoewel de gasten de bovenliggende partij waren toch nog twee grote mogelijkheden voor de thuisploeg. Milan van Essen ‘’vergat’’ 3-1 aan te tekenen toen hij zijn tegenstander behendig uitkapte en de paal raakte en Sebastiaan Scholten kwam volkomen vrij gespeeld 1 op 1 met de keeper en die kwam als winnaar uit de strijd en voorkwam een 3-3 tussenstand. Dat zou niet verdiend zijn geweest maar niemand in IJmuiden die daar moeite mee zou hebben gehad. In het laatste kwartier was Stormvogels niet meer bij machte een qua veldspel ( onverdiend) gelijkspel uit het vuur te slepen.

Spanning terug op ranglijst

Na het laatste fluitsignaal een orgie van vreugde bij de gasten en de spelers van Stormvogels dropen zwaar gedesillusioneerd af en wisten niet hoe snel ze de warme douche moesten opzoeken. Ook bij Stijn van der Voort was de frustratie van zijn gezicht af te lezen.’’ Teleurgesteld? Ach, dit hoort er bij,’’ analyseerde de rechter vleugelverdediger kort en zeer bondig die het na rust lastig had met zijn Amsterdamse tegenstrever. Wartburgia nadert tot op een punt maar het zou zo maar eens kunnen dat de tegenstrevers elkaar over een paar maanden weer ontmoeten in de nacompetitie.

Hans Akkerman