Zondag 3e klasse C

Wijk aan Zee steelt punten van Alliance ‘22

In de zondag derde klasse C heeft Alliance ’22 verzuimd om zich te melden in de top van het klassement. Na de nederlaag van dit weekend tegen Wijk aan Zee vinden we de ploeg van Gidon Reinders Folmer terug op de knappe zesde plek, maar de vierde plek lag in het verschiet. Alliance ’22 was de eerste helft heer en meester, maar vergat te scoren en kreeg de tweede helft de deksel op de neus.

“Ga jezelf nou eens belonen!” schreeuwde Reinders Folmer zijn ploeg tijdens de eerste helft toe. En terecht, want zijn gemankeerde elftal – hij miste vandaag een elftal aan spelers – kreeg diverse grote mogelijkheden om de score tegen Wijk aan Zee te openen. Jake Willems kreeg direct na de aftrap een prima kans, maar doelman Robbin Lokhorst verkleinde zijn doel en stopte de bal. Daarna Jasper Wille Legde de bal terug op Tobias Kuhlmann, maar zijn inzet van dichtbij veranderde in een simpel op te rapen rollertje.

Vooral Kamil Golanski had het op zijn heupen het eerste kwart van de wedstrijd. De vleugelaanvaller zette zijn directe tegenstander Ali Ihsan Can diverse malen voor schut, echter waren zijn voortzettingen beneden peil. Zelf kon de Pool ook nog de Wijk aan Zee-doelman testen, maar zijn poging vloog voorlangs. Grote motor bij Alliance ’22 was wederom Jasper Wille. De kleine middenvelder was bij bijna alle aanvallen betrokken, maar ook verdedigend stond hij zijn mannetje.

Wijk aan Zee kwam er de eerste helft, mede door de wind, amper uit. De tweede helft was dat anders. Gesteund door de harde wind zocht de ploeg de counter en kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Het was wel Alliance ’22 op voorsprong kwam. Jake Willems zette goed door op de achterlijn en zag de bal in het doel van Wijk aan Zee belanden. Lang genieten van de voorsprong konden de Haarlemmers niet, want korte tijd later zette Lex Aardenburg de teams weer op gelijke hoogte. Alliance ’22-doelman Chris Beck bracht Nick Duijn in de problemen met een rare inworp, waarna de bal werd onderschept en afgerond.

Alliance ’22 ging direct op jacht naar een nieuwe voorsprong en kwam via Kuhlmann en Jeroen van den Hoek dicht in de buurt. De grootste kans was voor Willems. Hij slalomde door de verdediging van Wijk aan Zee en besloot middels een stift doelman Lokhorst te verslaan. De bal eindigde echter in het dak van het doel in plaats van erin. Terwijl de scheidsrechter op curieuze wijze aan de achtste minuut van de blessuretijd begon, brak Wijk aan Zee weer uit. Een lange bal kwam bij de goed ingevallen Thom Hittema terecht. Hij passeerde Beck beheerst en bezorgde zijn ploeg de drie punten.

“Het opportunisme van Wijk aan Zee kost je je kop,” zei Reinders Folmer na afloop. “Je maakt de eerste helft je kansen niet af. Na de 1-0 moet je doordrukken, maar dat doe je niet. En mede door persoonlijke fouten verlies je de wedstrijd.” De trainer, die bezig is aan zijn laatste jaar bij de groen-zwarten, wilde daarna genoegen nemen met een punt, maar zijn elftal dacht daar anders over. “Dat is dan de jonge ploeg die denkt ‘we gaan voor de winst’. Het is te prijzen dat ze dat deden, maar in deze competitie is elk punt belangrijk.”

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.