Zondag 3e klasse C

Olympia Haarlem wint volwassen van VVH Velserbroek

In de derde klasse C gaat het de ‘Haarlemse’ clubs nog niet voor de wind. Olympia Haarlem liep de afgelopen weken twee keer in het mes. Tegen VVH Velserbroek moest het tij gekeerd worden. Steve Olfers toonde zijn meerwaarde door twee keer te scoren.

De club uit Schalkwijk kent dit seizoen veel nieuwe gezichten en wellicht dat het daarom de twee voorgaande weken niet lukte. Van Fortius en Bloemendaal werd verloren, maar tegen de Velserbroekers stond er weer een degelijk Olympia. Trainer Jeroen van Wijk legde de nadruk op zijn verdediging en met succes. VVH Velserbroek deed qua spel niet onder, maar het kreeg amper kansen.

Aanwinst en ex-prof Steve Olfers tekende al snel voor de 1-0. Een hoekschop promoveerde hij met een kiezelharde kopbal tot doelpunt. Olfers nam zijn ploeg bij de hand en na een half uur spelen verdubbelde hij de score. Wederom met zijn hoofd. Jeroen de Vries zal blij zijn met zijn aanwinst. Niet alleen een belangrijke speler met ervaring en rust, maar Olfers zorgt op dit moment ook nog voor doelpunten.

Na rust probeerde VVH zich terug te knokken in de wedstrijd. Verder dan een kans voor Patrick Uijtendaal kwam de ploeg van Marcel Faber niet. Olympia Haarlem daarentegen bouwde de score nog verder uit. Invaller Donovan Mijnals zag zijn geplaatste poging in het doel belanden en hij bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. De spits is zijn basisplaats kwijt na de twee voorgaande nederlagen. Faruk Yurdakan begon dit duel in de spits.

Door de overwinning stijgt Olympia Haarlem naar de zesde plek. VVH Velserbroek vinden we terug op plek negen. Het gat tussen de plekken vier en elf is slechts drie punten. De verschillen in de middenmoot van de derde klasse C zijn klein.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag derde klasse C vind je hier.