HBC maakt zich op voor kraker tegen DCG

Aanstaande zondag staat er een kraker van jewelste op het programma in de zondag derde klasse C. Koploper en tevens promovendus HBC ontvangt thuis de nummer drie uit de competitie, DCG. De bezoekers hebben evenveel punten als de ploeg van Jasper Ketting en dus kan er worden gesproken van een wedstrijd om het winterkampioenschap, iets waar de trainer weinig waarde aan hecht.

HBC draait wonderbaarlijk goed in de derde klasse. De ploeg uit Heemstede vierde vorig seizoen onder leiding van Peter van der Waart het kampioenschap in de vierde klasse, maar van een jaartje aanpassen lijkt dus geen sprake. Een knappe prestatie en met de aanstelling van Jasper Ketting als nieuwe hoofdtrainer werd door het bestuur een nog meer ambitie uitgesproken. In de laatste wedstrijd voor de winterstop wordt bepaald welk team zich mag kronen tot herbstmeister. HBC, de tegenstander van zondag DCG of wordt het IVV?

De selectie van HBC is in balans. Een groot deel van het kampioensteam bleef, terwijl er in de zomer voor een aantal posities versterkingen bijkwamen. Ketting kent door zijn verleden bij Schoten veel teams in de derde klasse en had in de voorbereiding al door dat er zeker kansen lagen om voor de eerste drie plekken op de ranglijst te strijden. De drie koplopers hebben na elf gespeelde wedstrijden allemaal 27 punten en zijn dus erg aan elkaar gewaagd.

HBC werkt met een fitte selectie naar aankomende zondag toe en voelt geen extra druk. “Natuurlijk is het een belangrijke wedstrijd, maar met nog zoveel wedstrijden te gaan, kun je nog lang niet spreken van een beslissing,” adlsu Ketting. Tegenstander DCG won twee weken terug de belangrijke wedstrijd van de huidige nummer twee IVV, maar wist afgelopen week niet te winnen van Diemen. “Natuurlijk kijk je altijd naar een tegenstander en verleg je aan de hand daarvan je aandacht op bepaalde punten. Maar wij moeten gewoon uitgaan van eigen krachten en niet onnodig veel druk op de wedstrijd leggen. Aan een winterkampioenschap heb je verder niets. De echte prijs wordt pas aan het eind van het seizoen verdeeld.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: svhbc.nl