Teamgeist Telstar nekt koploper NEC

Telstar heeft zich maandagavond gerevancheerd voor de enorme nederlaag een paar dagen eerder in Eindhoven. De Witte Leeuwen legden koploper NEC het vuur aan de schenen en trokken zonder de gepasseerde Gerson Rodrigues met 3-2 aan het langste eind.

Al vrij snel werd duidelijk dat het een open duel zou zijn. Beide teams zochten de aanval en ondanks een 0-0 ruststand was de eerste helft het aanzien zeker waard. Bij de thuisploeg startte Mohamed Hamdaoui wederom als linker vleugelaanvaller, ten faveure van de Luxemburger Gerson Rodrigues. Met de terugkeer van Andrija Novakovich in de spits, keerden ook vastigheden en een aanspeelpunt terug in het spel van de Velsenaren.

De bezoekers uit Nijmegen deelden de eerste speldenprikken uit, maar daarna kroop Telstar uit haar schulp en begon de jacht naar op de openingstreffer. Die viel bijna toen NEC-doelman de bal tegen Melvin Platje aanschoot, maar tot zijn opluchting werd gered door zijn eigen paal. Mohamed Rayhi was voor de ploeg uit Nijmegen het meest dichtbij een treffer. Zijn stift ging via de buitenkant van de paal naast.

Na een uur spelen ontplofte het Rabobank IJmond stadion voor het eerst. Een schot van Mohamed Hamdoui verdween in een woud van benen, maar kwam voor de voeten van centrale verdediger Toine van Huizen terecht. Zoals een echte spits zou doen, ramde hij de bal snoeihard via de onderkant van de lat binnen. Even later verdubbelde Mo Osman de score op werkelijk schitterende wijze. NEC verdedigde slecht uit, Osman dacht niet na en ramde de bal van 30 meter achter Joris Delle; 2-0.

NEC-trainer Adrie Bogers bracht oud-Feyenoorder Anass Achahbar in de ploeg en dat bleek een sterke zet. De kleine aanvaller liep tussen de linies zorgde persoonlijk voor een tijdelijke ommekeer. Hij zette de 2-1 op het scorebord door een strafschop te benutten en was even later betrokken bij de 2-2 van Sven Braken. Toch was het Telstar dat de punten in eigen huis hield. Melvin Platje stond op de juiste plek toen Andrija Novakovich goed doorzette en de bal de lucht in bracht. Platje tikte van dichtbij binnen.

Door de zege staat Telstar op de vierde plek, al denkt voorzitter Pieter de Waard daar anders over. “We tellen Jong Ajax niet mee, dus we staan derde! Maar.. Ook de kampioen tellen we niet mee, dus eigenlijk staan we tweede!” schreeuwde hij het Velsense publiek na afloop toe.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl