Murat Böke start zondagteam Olympia Haarlem

Olympia Haarlem is volgend seizoen actief in het zaterdag- én zondagvoetbal. Na twee seizoenen geen vlaggenschip op zondag te hebben gehad, gaat Murat Böke dit nieuwe elftal leiden. “We willen ervoor zorgen dat spelers niet meer naar een andere club hoeven te vertrekken.”

Murat Böke is geen onbekende binnen het Haarlemse voetbal, want eerder was hij onder andere werkzaam bij United/DAVO. Toen hij daar trainer was had hij Barry Tjeertes, de huidige hoofdtrainer van Olympia Haarlem zaterdag, als speler onder zich. Volgend seizoen zijn ze collega’s. Tjeertes blijft hoofdtrainer van de zaterdagselectie en Böke gaat de zondag vijfde klasse in met een nieuw te vormen zondagelftal.

“Er zijn een paar jongens die graag onder mij willen trainen. Zodoende is het balletje een beetje gaan rollen”, legt Böke zijn keuze uit. “Ik ben daarna in gesprek geraakt met Barry en Olympia Haarlem is goed bezig met het doorvoeren van het jeugdplan. Omdat hij al spelers gehaald heeft voor zijn zaterdagteam, staat zijn groep al vast. Er is dan geen doorstroommogelijkheid voor de jeugd en dat gaan we nu wel creëren. Wij kunnen de spelers dan behouden voor de club.”

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Het Amsterdamsche Voetbal / Peter Seijmour