MidWest Cup

Waterloo en THB openen MidWest Cup

We zijn los! Zaterdag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op de planning. Waterloo kreeg bezoek van THB voor de MidWest Cup. Een goed begin voor de IJmuidenaren.

Twee jaar lang hadden we niets meer van Waterloo vernomen. Begin dit jaar kwam daar plots het bericht dat een groep mannen plannen had bedacht om de club nieuw leven in te blazen. En dat is goed gelukt volgens trainer Nico van den Berghe.

‘De mannen hebben alles zelf in orde gemaakt. Kleding van Nike, trainingspakken, overal is een sponsor voor gevonden. Ik heb een gretig team en aan kwaliteit hoeven we ook niet te twijfelen. Er zijn nog wat kleine pijntjes maar we zijn verder super fit’, aldus Van den Berghe.

En dat was te merken in de wedstrijd. De teams zullen elkaar dit seizoen vaker tegen gaan komen dus beide konden kijken hoe stand van zaken was. Al na zeven minuten kreeg Waterloo een opgelegde kans door een foute terugspeelbal op de keeper van THB. Abbas Al Ikiaili onderschepte en kreeg alle tijd om de 1-0 in te schieten. De lat lag hem echter in de weg. Na een kwartier was het wel raak voor Wago Matitaishvili. Een voorzet vanaf de rechterkant kon hij binnentikken, al had hij er wel twee keer voor nodig. Bij de twee opvolgende kansen van de spits bracht de doelman van THB goed redding.

Na de nodige afkoeling in de rust kwam Waterloo al snel op 2-0. Een goede aanval over de linkerkant van Max Dobber bezorgde de bal op de rand van het strafschopgebied. Wago Matitaishvili kon met behulp van een THB-been zijn tweede maken. Halverwege de tweede helft had Michell Duijzer de aansluitingstreffer op zijn schoen maar zijn inzet spatte uit elkaar op de lat.

Terwijl iedereen snakte naar het eindsignaal vanwege de enorme hitte was het nog niet gedaan. Waterloo besloot de voor de zekerheid nog maar een doelpunt mee te pikken. Een corner van Max Dobber werd bij de tweede paal gepromoveerd tot de 3-0 door Walid Al-Zafiri. Vlak voor het laatste fluitsignaal kon THB nog de ere treffer maken. Vanuit een vrije trap ging de bal binnenkant paal in het andere zij-net, eindstand 3-1.

Dinsdag staat het volgende duel voor de MidWest Cup op het programma. In poule B ontvangt Haarlem-Kennemerland dan Badhoevedorp. Aanvang: 20.00 uur.