Eerste kwartfinalisten MidWest Cup bekend

Afgelopen dinsdag zijn de eerste twee achtste finales van de MidWest Cup gespeeld. Bloemendaal won knap bij DSOV en Olympia Haarlem kreeg visite van HYS.

Het duel in Schalkwijk tussen de zaterdagploegen van Olympia Haarlem en HYS stond bol van de irritaties en vanuit de supporters van de bezoekers intimidaties. Beide ploegen begonnen niet met de normale basisspelers. ‘Dit is een mooi moment om de reservespelers ook wat speeltijd te gunnen’, aldus Simon Evers vlak voor het duel. Ook de afwezige trainer van Olympia Haarlem, Barry Tjeertes had een verplichte KNVB cursus avond, liet wat belangrijke spelers achterwege. ‘Zaterdag spelen we tegen Stormvogels. Dat vind ik op dit moment iets belangrijker. Het betekent trouwens niet dat ik niet wil winnen.’ Tjeertes werd vervangen door Robbert Breedijk, hoofd jeugdopleiding van Olympia Haarlem.

Het was HYS dat gevaarlijker aan de wedstrijd begon. Olympia doelman Dennie van der Giezen bracht redding op een schot vanaf de zestien meterlijn en Yigitan Cayir schoot niet veel later naast. De thuisploeg antwoordde via Chaouki Salah maar de aanvaller kwam na een steekpass van Jesse van Loon net te kort voor de uitkomende Mert Bayik. Vlak voor rust kwam Olympia op voorsprong. Met een beetje geluk, dat wel. Sami Houam zag zijn schot van richting verandert worden en over doelman Bayik heen gaan.

Vlak na de thee kwam de ploeg van Simon Evers langszij. Een vrije trap van Ogulcan Sadiroglu verdween achter de te laat reagerende Van der Giezen. Niet veel later kon HYS op voorsprong komen maar de totaal vrij staande Cayir werkte een voorzet van Emre Gungor naast. Olympia werd gevaarlijker. Eerst zag Adjaynan Weels zijn schot van grote afstand op de paal uiteen barsten. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg toch op voorsprong via invaller Jeffrey van der Berg. HYS, waar Faruk Yurdakan zijn eerste minuten van het seizoen maakte, probeerde in de slotfase nog wel op gelijke hoogte te komen maar Sadiroglu zag zijn poging naast gaan.

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de MidWest Cup pagina.

Tekst: Danny Prinsen