AlgemeenZondag 1e klasse A

Wouter Haarmans wil bij DSOV meer naar zijn gevoel luisteren

Wouter Haarmans zag de afgelopen jaren meer behandelkamers dan kleedkamers van binnen. De spits is pas 30 jaar en speelt komend seizoen bij DSOV. De eersteklasser waar meer echte HFC’ers, die op hun retour zijn, sportief afbouwen.

Medische waslijst

Fysiotherapie, dry needling, chiropractie, hersteltraining, decompressietherapie en personal training bij Forte Vital staan er op zijn medische waslijst aan behandelingen. Haarmans was ten einde raad toen hij twee jaar geleden een dubbele hernia opliep. ,,Ik had daarvoor wel eens wat waarschuwingen gehad van mijn lichaam, maar ik ging maar door. Ik heb een drukke baan bij ABN Amro, zat daar ook nog eens drie uur per dag voor in de auto, ik trainde driemaal per week bij HFC en op zondag was de wedstrijd. Ik gaf mezelf amper rust. Waarschijnlijk is het me teveel geworden en was mijn rug de zwakke plek.’’

Coronamaatregelen

Maandag 10 augustus 2020 is het midzomer in Nederland en zit Haarmans er ontspannen bij. Hij hoeft al weken niet meer in de stress in een warme auto te stappen om op tijd op zijn werk te zijn. Door de coronamaatregelen kan hij vanuit huis werken. De spits had maar liefst een jaar nodig om te herstellen. Het niveau van de Tweede Divisie zou hij niet meer aantikken, ook al omdat de rug bij tijd en wijle door te veel inspanning opspeelt. Dus probeerde hij het na een uitgebreide herstelperiode bij Forte Vital afgelopen seizoen bij HFC-zaterdag.

boekhouder gezocht

HFC-zaterdag

Opeens deelde hij weer de kleedkamer met de 12-jaar oudere Hernan Noorman en de vier jaar oudere Bart Nelis, twee ex-ploeggenoten met wie hij samen speelde toen hij op 17-jarige leeftijd debuteerde. ,,Zij zijn aan het afbouwen. Ik ben echter nog wel te fanatiek voor de derde klasse zaterdag. Maar ik heb het plezier weer terug gevonden en speelde de  Nieuwsjaarswedstrijd tegen Oud-Oranje.’’

Hierin was hij – qua BMI- één van de fitste spelers van het veld. En in aanvallend opzicht ook de gevaarlijkste aan HFC-zijde. Maar deze statistieken en tabellen zeggen niet alles over de fysiek van een speler. ,,Het was wel meteen mijn laatste duel dat seizoen. Ik kreeg weer last van mijn rug en heb daarna niet meer gespeeld.’’

Opleidingsteam

,,Nu gaat het wel weer. Ik heb vorige maand een paar keer met DSOV meegetraind en deze week starten we echt met de voorbereiding. Ik wil nog graag competatief spelen. HFC wil zaterdag-1 nu als opleidingsteam gebruiken voor 18-en 19-jarige talenten. Ik had er geen zin in om daar tussen te lopen. Bij DSOV treft ik veel ex-HFC’ers zoals Bianco Carolina, Vince en Loet de Kwant, Spiros Lomis en Koen Duijtshoff.’’

Luisteren

Vervolgt. ,,Ik heb de trainer alleen wél gezegd dat ik ook vooral kom om goed naar mijn lichaam te luisteren. Heb ik geen last dan zal ik alles geven, maar blijkt mijn rug niet voldoende hersteld dan zal ik dat op tijd aangeven. Ik draai mezelf niet nog een keer de vernieling in.’’

Een scorende spits kan DSOV goed gebruiken. De ploeg kreeg in mei jl. topscorer Frencil Lewis, ex-Sloterdijk, aangeboden voordat hij naar Velsen vertrok, maar hapte niet toe. ,,Ik ben een scorende spits. Ik kan in de bal komen en de diepte ingaan, al ben ik nu ook wat slimmer geworden. Ik loop niet meer op elke bal.’’

Tekst: Peter Brink 

Foto: Pim Hols