VVH thuis kopje onder

Vooraf was het duidelijk. Wanneer er vandaag gewonnen werd, had de ploeg een grote stap gezet richting handhaving. Diemen werkte niet aan deze missie mee en ging er met een 0-4 overwinning vandoor.

VVH begon met Koen Vlaming in de basis voor de geschorste Jamie Riebeek. De mannen van coach Jeroen de Vries speelden de bal goed rond en er ontstonden zowaar wat kansjes voor het doel van de bezoekers. Vooralsnog stond het vizier niet op scherp. Diemen kroop na een klein kwartier razen van VVH uit hun schulp en het spel ging in een hoog tempo op en neer.

De eerste echte mogelijkheid kon na dertig minuten via de penaltystip worden verzilverd. Een mooie dieptepass van Mark van der Werff werd door Angelo Luhulima doorgezet naar Sander Loogman. De enige mogelijkheid om Sander af te stoppen was door middel van een lichte overtreding. Helaas voor alles wat VVH lief had, stopte doelman Dean Palmer de te zacht ingeschoten bal van Jeffrey Kors. Vijf minuten later lag de bal achter doelman Marco van den Bogaard. Elwin Jansen kapte zijn directe tegenstander Danny Zeeuw uit en schoot de bal in de korte hoek 0-1. De rood wit blauwen herpakten zich en probeerden met man en macht de gelijkmaker te forceren.

In het tweede bedrijf bleef de geblesseerde Danny Zeeuw achter in de kleedkamer. Coach De Vries bracht Jordy Hurkmans. De wissel pakte goed uit maar het geluk ontbrak deze dag bij VVH. Paal, lat en een been op de doellijn zorgde ervoor dat de hatelijke nul na een uur voetballen nog steeds op het scorebord stond. In de vijfenzestigste minuut gooide Mike Moelee de deur in het slot en liet de scheidsrechter 0-2 aantekenen. Coach de Vries wisselde Kors en Van Kouteren voor zijn broer Robin en Patrick Uijtendaal maar de zege voor Diemen kwam niet meer in gevaar. In de slotminuten liepen de Diemenaren nog uit naar 0-4. VVH moet uithuilen en opnieuw beginnen. As zondag gaat de karavaan naar Amstelveen waar Sporting Martinus wacht.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Paul Cramer