Zondag 3e klasse C

Collectief falen bij VVH resulteert in pak slaag

De eerste wedstrijd in de nieuwe competitie is VVH Velserbroek slecht bekomen. De kersverse promovendus IVV wist binnen een half uur uit te lopen naar 0-3. Vooral spits Hertog was een ware gesel voor de VVH-verdediging. Uiteindelijk stopte de score bij 0-5.

De kersverse hoofdtrainer Jeroen de Vries hoefde zijn jongens niet op te peppen, want de wedstrijdkriebels zaten er al in. Na een gedegen warming-up werd om vijf over twee in de regen afgetrapt. Binnen twee minuten kregen de rood-wit-blauwen al de deksel op de neus en kon keeper De Snoo de bal uit het doel halen. Een kinderlijke inschattingsfout van de rechtsachter van VVH werd genadeloos afgestraft door de voorwaartsen van IVV.

Acht minuten later was het weer raak. Op de rand van buitenspel werd spits Hertog de diepte ingestuurd. Assistent scheidsrechter Bakker stak de vlag in de lucht, maar werd overruled door de leidsman. De spits van IVV gaf geen sjoege en scoorde beheerst de 0-2. VVH herpakte zich en kwam zowaar aan voetballen toe. Een mooie aanval werd in het zijnet geschoten en tien minuten later kwam de bal van de voet van de linksbuiten terecht op het hoofd van Jeffrey Kors. Met een snoekduik kopte Kors de bal via een stuit net over de lat.

Na de korte opleving van de tricolores werd IVV weer sterker en na een onnodige overtreding van routinier Krol, waarbij de bal op een kleine twintig meter van het doel werd gelegd, krulde wederom Hertog de bal achter de doelman van VVH. In de rust wisselde De Vries de tegenvallende Uijtendaal en de jongeling Justin Korpershoek die de eerste vijfenveertig minuten de spreekwoordelijke kast en de muur had gezien. De gebroeders Zeeuw maakten hun opwachting in de hoofdmacht.

VVH kwam meer aan voetballen toe en taken werden beter uitgevoerd. Toch gaven de rood-witten uit Landsmeer geen duimbreed toe en na vijf minuten in de tweede helft wist Hertog zijn derde in het boekje van de goed leidende scheidsrechter Kortekaas te laten optekenen. Een kwartier later maakte Davey de Haze de nummer vijf voor de ploeg van coach Breugem.

Door deze vijfklapper staat VVH gelijk onderaan in de derde klasse C. Aankomende week gaat het circus richting Amsterdam Ookmeer. DCG is de tegenstander.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Paul Cramer