Zaterdag 3e klasse B

VVC laat negen man van VSV ontsnappen

VVC wil graag een rol van betekenis spelen in de zaterdag derde klasse B. Vorig jaar liep de ploeg van trainer Rini van Roon op miraculeuze wijze promotie naar de tweede klasse mis, dit jaar moet dat anders voor de Vennepers. ,,Met alle respect voor de tegenstander, maar wij willen gewoon met drie punten naar huis’’, zei Van Roon, voorafgaand aan de wedstrijd in Velserbroek tegen VSV.

Dat viel nog niet mee voor VVC. De thuisploeg had, eindelijk, de beschikking over Justin Kunst, Michiel Akerboom en Tim Post. Dat drietal voorzag de aanval van VSV van het broodnodige venijn. En achterin speelde VSV met het mes tussen de tanden. Het eerste echte gevaar kwam dan ook van de thuisploeg. Na een aftastend eerste kwartier kwam Tim Post dreigend opzetten aan de rechterflank. Via via belandde de bal voor de voeten van Remco Knol, maar zijn schuiver was een prooi voor VVC-keeper Jerry Wesseling. Even later schoot Jasper de Bie namens VVC net over.

Na twintig minuten was het wel raak. De weer opgekomen Remco Knol werd in het strafschopgebied gehaakt en, ook al had hij nooit meer bij de bal kunnen komen, verdiende zo een strafschop voor VSV. Raymond Barends, op dat moment al in het bezit van een gele kaart, ramde de bal snoeihard in de linkerbovenhoek: 1-0.

VSV-VVC-Voetbal-in-Haarlem
VSV en VVC deelden de punten. (© Voetbal in Haarlem)

Daarna werd VVC wel wat sterker. Kevin van Vilsteren goochelde zichzelf knap vrij, maar zijn inzet kon gekeerd worden door VSV-doelman Jeffrey Thomassen. Echt gevaarlijk waren de gasten niet. Maar uit het niets viel toch ineens de 1-1. Een knappe voorzet van links werd minstens zo knap ingekopt door de vrijstaande Van Vilsteren.

Een rommelige fase tot de rust leverde geen goals meer op, maar wel fraaie kansen voor Raymond Barends (vrije trap) en Tim Post voor VSV en een schot rakelings over de lat van Jasper de Bie.

In de tweede helft stroopten beide ploegen de mouwen nog wat verder op. VVC deed dat het best, want al snel lag de 1-2 tegen de touwen. Weer was Kevin van Vilsteren het goudhaantje voor de Vennepers. Na een minuut of vijf kreeg een VVC-verdediger de bal tegen de arm in het strafschopgebied. Heel Velserbroek schreeuwde om een penalty, maar de warrig leidende scheidsrechter gaf die niet. Wat hij wél gaf was een gele kaart voor de iets te fanatiek protesterende Raymond Barends. Het was zijn tweede, dus hij mocht gaan douchen.

Met tien man leek VSV rijp voor de sloop. De moegestreden Post, Akerboom en Kunst werden vervangen door Dave Hardendood, Geoffrey Bertholee en Jan van de Rijt. Vooral de uitblinkende Nils Peters wist genadeloos de gaten in de VSV-verdediging te vinden, maar VVC was niet meedogenloos genoeg in de afronding. Open kansen voor Laslo de Klein, Ruben Guda en opnieuw Van Vilsteren werden om zeep geholpen. Al blonk keeper Jeffrey Thomassen wel uit op die momenten.

Tien minuten voor tijd kreeg VSV wél een penalty. Opnieuw was er sprake van hands in het VVC-strafschopgebied. Nu mocht Jesse Kooijman van elf meter aanleggen en ook hij faalde niet en scoorde de 2-2.

Toen even later VSV-verdediger Rik Heeren een onbegrijpelijke schop uitdeelde aan Jasper de Bie en daar een verdiende rode kaart aan overhield, was het negen tegen elf. Het ontbrak VVC aan de rust en precisie om van de numerieke meerderheid gebruik te maken. Na een hectische slotfase hield VSV een dikverdiend punt over aan de wedstrijd. Dus was er ook maar één wedstrijdpuntje voor VVC. ,,We hebben het zelf laten liggen’’’, was FC VVC-trainer Van Roon realistisch. ,,Triest. Jammer.’’

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.