Zaterdag 3e klasse B

VSV ontbeert geluk bij VVA/Spartaan

Eindelijk. Daar was het dan. De wil om te winnen. De over-mijn-lijk-mentaliteit die nodig is om de nacompetitie te ontlopen. Maar deze zaterdag was Vrouwe Fortuna bepaald niet op de hand van VSV. Wat ze ook probeerden tegen VVA/Spartaan, de bal wilde er maar niet in. Zo bleef het 0-0 en wordt het seizoen voor de Velserbroekers langer dan gepland.

Voor rust gebeurde er niet eens zo veel in Amsterdam. Thuisploeg VVA/Spartaan hoefde niet zo nodig en VSV was gewoon niet fel genoeg. Justin Kunst kreeg twee aardige kansen, maar daar deed hij te weinig mee. En keeper Danny Roos, normaal gesproken de betrouwbare voorstopper van de Velserbroekers, redde meer dan bekwaam op een verdwaald schot van de VVA-spits.

Maar na de pauze begon VSV eindelijk te voetballen. De ploeg verdiende een penalty toen Michiel Akerboom bijna in drieën werd geschopt in het strafschopgebied. De scheidsrechter dacht daar als enige anders over en liet doorspelen. Dat deed VSV dan ook. Achterin heersten de Velserbroekers tegen de fysiek sterke Amsterdamse spitsen. Vol overgave trok de ploeg ten aanval en dat leverde behoorlijk wat gevaarlijke situaties op. Het was 45 minuten lang alleen maar VSV wat de klok sloeg, maar het mocht niet baten voor de gasten. VVA had niets meer in te brengen. Het wachten was op de meer dan verdiende, bevrijdende 0-1, maar die kwam niet omdat VSV geen geluk had in de afwerking.

Zo eindigde de wedstrijd zoals die begonnen was. Maar met een VSV dat weer weet wat het is om te strijden. En als in de nacompetitie het geluk ze wél een keertje toelacht blijven ze gewoon derdeklasser.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Marcel Akerboom