SCW neemt halve snippermiddag op

Voor SCW is het seizoen wel zo’n beetje voorbij. En dat heeft de ploeg vooral te danken aan DCG, dat zich terugtrok uit de competitie. Daardoor liepen de Rijsenhouters de tweede periode mis. ,,Dat was een knakje’’, vond coach Edwin van Maas. Sindsdien haalde SCW nog maar een paar punten en was een overwinning bij VSV eigenlijk noodzakelijk om definitief veilig te zijn.

Die zege leek na een kwartiertje al binnen voor SCW. De Rijsenhouters profiteerden optimaal van het bedroevend zwakke optreden van VSV in de eerste helft. Na zes minuten kopte Patrick de Lange een vrije trap binnen en even later ramde Kevin van Pelt van net buiten de zestien de 0-2 in de touwen. SCW bleef gevaarlijk, met name met vrije trappen die de warrig leidende scheidsrechter met regelmaat gaf. Maar scoren zat er niet meer in voor de mannen van Van Maas.

Dat gaf VSV de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. De Velserbroekers begonnen zowaar iets beter te voetballen, terwijl SCW er verder een snippermiddag van maakte. VSV kreeg daar vlak voor rust de beloning voor toen Michiel Akerboom een goedgenomen corner van Jesse Kooijman tot doelpunt promoveerde.

Na rust was VSV de meest aanvallende ploeg. Het elftal van Paul Meinders drong SCW steeds meer terug en kreeg na tien minuten een strafschop cadeau vanwege vermeend hands. Raymond Barends kreeg de bal echter niet langs de uitstekende keepende Gaby van der Dool. SCW kreeg ook nog de nodige kansen, maar Patrick Duarte en invaller Donny van Bakkum schoten net over en net naast. Een kwartier voor tijd was het weer de beurt aan VSV. Justin Kunst gaf een schitterende voorzet met links die spijkerhard in werd gekopt door opnieuw Akerboom: 2-2. De schade voor SCW had nog groter kunnen zijn als Gaby van der Dool niet bliksemsnel had gereageerd op een inzet van Max Hummel van dichtbij in de laatste minuut.

Zo eindigde de wedstrijd in 2-2, een stand waar beide ploegen niets aan hebben omdat de concurrenten onderin bijna allemaal wonnen. ,,Maar ik ben blij dat we ons terug konden knokken in de wedstrijd’’, zag Meinders nog wel wat lichtpuntjes. Zijn SCW-collega was minder vrolijk. ,,We begonnen fantastisch, maar werden steeds angstiger. En ja, als je zelf de dotten van kansen niet benut zal je altijd zien dat de tegenpartij dat wel doet.’’

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom
Foto: Archief Voetbal in Haarlem