VVC begint met derby-zege op SCW

De eerste competitieronde leverde in de zaterdag derde klasse B direct een Haarlemmermeerse derby op. Het Nieuw-Vennepse VVC was daarin te sterk voor SCW. Kevin van Vilsteren en Patrick Duarte zorgden ervoor dat de punten in eigen huis bleven: 2-0.

VVC was jarenlang de sterkere geweest, echter was vorig seizoen alles anders. VVC kende een rampjaar, speelde geen moment voor de prijzen en verloor de derby tegen SCW twee keer. Trainer Rick van IJzendoorn heeft in de zomer een frisse wind door zijn selectie laten waaien en alle neuzen weer dezelfde kant op gezet. Daarnaast was hij genoodzaakt om tegen SCW de 17-jarige Neal Wessels onder te lat te posteren, omdat eerste doelman Thierry Wesseling geblesseerd was.

Na een enigszins aftastende openingsfase waarin VVC probeerde te combineren en SCW de lange bal gebruikte, opende Kevin van Vilsteren de score voor de thuisploeg. De aanvoerder knikte een hoekschop van Kay de Koker prima binnen. SCW stelde er weinig tegenover, waardoor de thuisploeg halverwege met 1-0 leidde.

Direct na de pauze kreeg VVC twee mogelijkheden de voorsprong te vergroten. Rezgar Kasim en invaller Jamil zagen hun inzetten gestopt worden door de Rijsenhoutse doelman. Donny van Bakkum kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, echter had Wessels een uitstekende reflex in huis. In de slotminuut beging SCW-doelman Keby van den Dool een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. De terechte strafschop werd benut door Patrick Duarte. De van SCW overgekomen aanvaller bepaalde de eindstand op 2-0.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Foto: Jan Klootwijk