Zaterdag 3e klasse B

SV Zandvoort haalt tegen VEW opnieuw uit

Ook het Heemsteedse VEW heeft de dadendrang van SV Zandvoort niet kunnen stoppen. De voor het weekend nog op de 5e plaats staande bezoekers dropen na een 7-0 nederlaag met de staart tussen de benen af. Opnieuw, en voor de tweede week in successie, was Bud Water met drie doelpunten de grote man bij SV Zandvoort.

Zandvoort heeft de ā€˜misstapā€™ bij Stormvogels weer helemaal recht getrokken en heeft opnieuw de koppositie in de derdeĀ klasse B ingenomen, mede omdat Pancratius opnieuw niet tot winst kon komen. Het verloor in Rijsenhout van het lastige SCW met 1-0.

Zandvoort was gretig en liet duidelijk blijken dat er maar Ć©Ć©n ploeg was die deze zaterdag met de drie punten ging strijken. Bud Water was niet te stoppen en als hij, samen met aanvoerder Nigel Berg, middenvelders Koen Michielsen en Kas de Vries het op hun heupen krijgen, zullen er maar weinige ploegen zijn die Zandvoort kunnen stoppen. Ook de Zandvoortse defensie stond pal, met doelman Daan Kerkman in grootse vorm.

Zandvoort-VEW-Voetbal-in-Haarlem
Zandvoort was veel te sterk voor VEW. (Ā© Joop van Nes jr.)

Toch duurde het tot de 21e minuut voordat Zandvoort het gigantische veldoverwicht in cijfers kon omzetten en wie anders dan Water had de eer de score te openen. Vanaf de rand van het strafschopgebied zette hij met een prachtige kapbeweging de VEW-doelman op het verkeerde been: 1-0. Nog geen minuut later kreeg Berg een verkeerd gespeelde bal in het schoot geworpen. Zijn interceptie was goed voor de 2-0. Nog voor rust gooide Zandvoort de wedstrijd op slot. Opnieuw was een kapbeweging van Water de basis voor de 3-0.

Pas een kwartier na rust kon Zandvoort de score opnieuw een ander aanzicht geven. Een prachtige voorzet van De Vries bereikte Michielsen die duikend de 4-0 met een snoeiharde kopbal in de touwen joeg. Ook Jesse ā€˜Goudhaantjeā€™ de Haan kon weer eens juichen. De topscorer van vorig seizoen kreeg in de middencirkel de bal toegespeeld, zag dat de VEW-doelman te ver voor zijn doel stond, hetgeen goed was voor en super boogbal en de 5-0. Door het vastzetten van Michielsen van de Heemsteedse goalie, circa een kwartier voor tijd, kwam de bal bij Water die voor zijn tweede hattrick in evenveel opvolgende wedstrijden tekende: 6-0.

Natuurlijk was de wedstrijd allang gespeeld maar invaller Patrick van der Oord, op de terugweg van een langslepende blessure, wilde ook nog even meedoen. Na een heerlijke pass van De Haan, kon ook hij zich nog even met de stand bezighouden. 7-0 was goed voor een nieuwe koppositie voor SV Zandvoort, dat komende zaterdag bij VVC op visite gaat. VVC staat na zaterdag op de vierdeĀ plaats, na een 2-2 gelijkspel bij VSV. Een nieuwe topwedstrijd in de derdeĀ klasse B van het zaterdagvoetbal, zaterdag in Nieuw Vennep.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Joop van Nes jr.