8 To Go: VEW mag van trainer Markus het lelijke eendje zijn

Tijdens onze countdown blikken wij samen met de trainers, begeleiders en spelers van de elftallen die wij volgen vooruit op het nieuwe seizoen. Zijn er veel veranderingen binnen het elftal? Wat verwacht de trainer van zijn team? En hoe wordt er gedacht over de klasse? Vandaag belichten we samen met de nieuwe hoofdtrainer André Markus VEW.

Tijdens het vorige seizoen stond er geen maat op kampioen VEW. De club uit Heemstede was verreweg de sterkste ploeg in de zaterdag vierde klasse en zou ongeslagen kampioen geworden zijn wanneer het de laatste wedstrijd niet verloor van Alliance ’22. Dit jaar komt VEW uit in de derde klasse en staat er een nieuwe trainer voor de groep. André Markus heeft de taak gekregen om met VEW verder te bouwen.

VEW - HLMKLD - Voetbal in Haarlem
VEW was vorig jaar de sterkste in de vierde klasse.

“We zijn nu een paar weken bezig en het gaat goed,” begint Markus. “Het is een leuke groep bestaande uit een mix van jong en oud. We hebben een paar nieuwe jongens van buitenaf. Het bevalt me erg goed.” De hoofdtrainer is één keer eerder in de regio actief geweest als assistent bij Haarlem-Kennemerland, maar heeft het nu alleen voor het zeggen in Heemstede.

Markus is te spreken over VEW. “Het is een hele mooie club, met heel veel echte clubmensen. Ik heb een mooie technische staf met alles erop en eraan. Het is prettig werken met mensen die een hart voor de club hebben,” vertelt hij.

Ook over de selectie waar hij mee te maken heeft is de trainer positief. “We hebben een paar hele goede spelers. Die hadden ze vorig jaar al, maar er zijn er zeker twee bijgekomen.” VEW heeft dit seizoen een grote selectiegroep. Markus wil goed doorselecteren en koestert de jonge talenten. “We willen de talenten stapje voor stapje beter maken, zodat ze het op termijn kunnen overnemen van de oudere jongens.”

Op de vraag waar hij denkt te staan in de derde klasse heeft André geen antwoord. “Ik durf het echt niet te zeggen. Ik heb hele goede dingen gezien, maar ook minder goede dingen.” Diverse andere trainers denken dat VEW onderin gaat meedraaien, maar Markus denkt daar het zijne van. “Laat ons maar het lelijke eendje zijn, prima. Wij zullen niet om het kampioenschap gaan spelen, maar ik denk dat wij wel een verrassing kunnen zijn,” meent hij.

Tijdens de huidige voorbereiding loopt het uitstekend bij VEW. Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen met als klap op de vuurpijl een 3-5 overwinning bij buurman RCH. VEW wil zo lang mogelijk in alle competities blijven meedoen. De derde klasse B bestaat uit slechts twaalf clubs, waardoor er slechts 22 competitiewedstrijden zullen zijn. Ook aan de Voetbal in Haarlem O-23 Cup zal VEW meedoen. De eerste competitiewedstrijd is 3 september. In Amsterdam neemt Markus het met zijn elftal dan op tegen Blauw-Wit Beursbengels.

Het gehele programma in de derde klasse B vind je op onze klassenpagina.

VEW - Voetbal in Haarlem