Olympia-Haarlem schrikt wakker

Op bezoek bij HBC zal Olympia Haarlem zich even achter de oren hebben gekrabt. Het elftal van Barry Tjeertes keek binnen no-time tegen een 2-0 achterstand aan. Nog voor de rust herstelde de nieuwkomer in de zaterdag vierde klasse zich.

De trainer zal het debuut van zijn club zich anders hebben voorgesteld. “Het leek erop dat we even wakker moesten worden geschud. Binnen twee minuten stapte een centrale verdediger van ons te laat uit,” reageerde Tjeertes na afloop. Nick Schnater dankte de Haarlemmers en schoot de bal onhoudbaar achter doelman Ronald van der Giezen.

Nog geen drie minuten later stond de 2-0 op het scorebord. “Mijn back speelt Ronald in, maar die heeft op dat moment een black-oud, denk ik. Hij speelt zo de spits van HBC in zijn voeten. Arjan (Boelens, red.) gaat het duel met de spits aan, waarna de scheidsrechter terecht een penalty gaf.” Wederom zei Schnater dankjewel en zette de 2-0 op het scorebord. “Ik zat echt op de bank met de gedachte van wat gebeurt hier nou allemaal?”

Nog voor de rust herstelde de titelfavoriet zich. Janyro Purperhart (2x) en Faissal Benhaddi zorgden voor de 2-3 ruststand. Na de rust liep Olympia Haarlem verder weg. Door treffers van Janyro Purperhart en Daniël Abbink zegevierde de Haarlemmers met 2-5.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Archief Martin Reijerkerk