VSV speelt met bijzondere toeschouwer kansloze hervatting

Op 14 oktober werd het duel tussen VSV en De Meer na een klein half uur en met een 0-2 tussenstand gestaakt, omdat de arbiter Van Velthuysen onwel werd. Een maand later is het duel uitgespeeld. VSV kon geen vuist maken en ging onderuit. Opvallend detail: Van Velthuysen stond als toeschouwer weer langs de lijn.

Op die bewuste zondag werd er snel gereageerd door mensen langs de lijn. Van Velthuysen werd gereanimeerd en uiteindelijk naar de ziekenhuis vervoerd. Twee weken later mocht hij naar huis, waardoor hij het restant van de wedstrijd kon bijwonen. Hij had tevens een groot aantal bossen bloemen meegebracht. “Ik ben blij dat ik hier ben om iedereen te bedanken,” vertelde hij geëmotioneerd. “Aan de andere kant is het allemaal best moeilijk. Het is ook nog kort geleden.”

VSV kon in het uur dat uitgespeeld moest worden de wedstrijd niet kantelen. Snel na de hervatting scoorde De Meer de 0-3, waardoor de wedstrijd wel was gespeeld. De corner waarmee de wedstrijd werd herstart werd onderschept, maar viel daarna alsnog binnen. Ruben Peucher knikkerde alle goede bedoelingen van VSV de prullenbak in. De ploeg van David Zonneveld speelde zeker geen slecht uur, maar het net werd niet gevonden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Archief Voetbal in Haarlem