Frivool VSV spaart Schoten

Na de roemloze degradatie uit de tweede klasse was er sprake van een leegloop (19 spelers) bij Schoten en met een smalle, vernieuwde selectie wil Radjin de Haan de weg omhoog weer vinden.

V.S.V. greep net naast promotie en sneuvelde in de nacompetitie. Onder leiding van voormalig Bloemendaal-trainer Tim Joon hopen de Velserbroekers dit seizoen die stap te kunnen zetten.

Beide rivalen hebben ambities maar liepen in de ouverture tegen teleurstellingen aan. Schoten beet in het zand in en tegen Zwanenburg (4-3) en V.S.V. kwam thuis tegen SVA niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Zondag kwam V.S.V. op bezoek in Haarlem-Noord. Een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe de ploegen er speltechnisch voor staan.

Contrast schokkend

Het contrast was schokkend. Al na vier minuten scoorde Bart Veldhuis met speels gemak en voordat Tim Sewalt na 23 minuten de 0-2 aantekende, hadden de gasten al talloze grote mogelijkheden om zeep geholpen. Randy Rietdijk krulde na een fraaie aanval over vele schijven 0-3 binnen en nog geen minuut later kon Joey Meijer, overgekomen van O.G, met een speelse sleepbeweging 0-4 aantekenen.

Dat Amin Ouass na een defensieve Velserbroekse blunder nog 1-4 scoorde, was slechts belangrijk voor de statistieken. V.S.V. overmeesterde de gastheer zowel conditioneel als speltechnisch en het krachtsverschil was bij momenten zeer pijnlijk. Aan alle kanten werden de Haarlemmers voorbij gelopen door de beweeglijke Velserbroekers.

Er kroop bij V.S.V. toch wat gemakzuchtigheid in de ploeg want anders was de schade niet te overzien zijn geweest voor Schoten en bleven dubbele cijfers uit. De uitblinker namelijk aan Haarlemse kant was keeper Thijs Hofman die met katachtige reacties en goed meevoetballen de schade nog enigszins beperkt kon houden. Alleen Tim Sewalt en Jesse Posset kwamen na rust nog tot scoren voor een frivool maar soms slordig V.S.V. dat de ruime, geenszins geflatteerde 1-6 zege in de schoot kreeg geworpen.

‘’Prachtig eerste half uur’’

Ook na de verplichte pauze was het V.S.V. die de lakens uitdeelde maar keer op keer slordig was in de eindpass of Thijs Hofman als winnaar uit de strijd zag komen. Na twee duels heeft Schoten al tien tegengoals geïncasseerd en dat zal Radjin de Haan geen goed hebben gedaan en hoe nu de defensieve wanorde aanpakken? Tim Joon liep in ieder geval met een kamerbrede, ontspannen grijns op zijn gelaat van het veld. ’’Ok, de tweede goal liet wat lang op zich wachten maar ik kan niet anders dan tevreden zijn over het spel, zeker het eerste half uur. Natuurlijk hadden we na rust de score nog verder kunnen opvoeren. Ach, er zijn altijd verbeterpuntjes maar hier met 1-6 winnen, geeft mij een heel tevreden gevoel.’’ analyseerde de winnende trainer die zelden zo’n gemakkelijk overwinning zal hebben behaald.

Hans Akkerman