Districtsbeker

Ook Koninklijke HFC 2 bekert verder

In navolging op de reserves van ODIN ’59 heeft ook Koninklijke HFC 2 zich geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker voor eerste elftallen. Zondag tweedeklasser Beemster werd uiterst eenvoudig met 0-5 verslagen.

Toen in de eerste ronde hoofdklasser Swift werd verslagen, was duidelijk dat het tweede team van tweededivisionist Koninklijke HFC niet te onderschatten is. Ook Beemster kreeg te maken met de voetballende kracht van de nummer vier van de reserve hoofdklasse. Halverwege het duel was de strijd al beslist.

Oussama el Mandili strafte een fout van Beemster-doelman Fokkema af en opende al vroeg de score. Daarna liep Koninklijke HFC 2 snel uit naar 0-3 door treffers van Walid Benhaddi en Mounir Mounji. Ook Thijs Haarman (rebound) en Adil Kaychohi (kopbal) scoorden nog, waardoor de score halverwege al was opgelopen naar 0-5.

In de tweede helft was Koninklijke HFC 2 minder nauwkeurig en beet Beemster meer van zich af. De thuisploeg kreeg mogelijkheden op een treffer, maar Helder en Engelgeer hadden het vizier niet op scherp staan. Koninklijke HFC scoorde ook niet meer, waardoor de ruststand de eindstand bleek.

Alle uitslagen en het programma van de KNVB districtsbeker vind je op onze toernooipagina.

Foto: Pim Hols