Nacompetitie

Verrassend sterk Robinhood knakt VSV

Nog steeds geen vakantie. Terwijl VSV-zaterdag daar inmiddels hard aan toe is. Tegen het verrassend sterke Robinhood hadden de Velserbroekers het vege lijf kunnen redden, maar de ploeg verloor met 1-2.

Dat VSV in de nacompetitie is beland heeft de formatie van trainer Paul Meinders grotendeels aan zichzelf te wijten. Met een beetje meer mentaliteit, een beetje meer geluk en een beetje meer conditie had VSV zichzelf allang veilig kunnen spelen in de reguliere competitie. Maar dat lukte niet, met de extra wedstrijden als gevolg. Deze zaterdag kwam Robinhood uit Amsterdam op bezoek in de finalewedstrijd. De derde ontmoeting tussen beide ploegen in zes weken tijd.

Ook dit keer ontbrak het VSV aan geluk. Robinhood had dat juist wel toen na negen minuten een halfbakken schot pardoes door de benen van VSV-keeper Wubs tegen de touwen belandde. Sneu voor de doelman, die VSV vorige week juist redde. De Velserbroekers probeerden het heus, maar pogingen van Justin Kunst en Raymond Barends eindigden in handen van Robinhood-doelman Salu Tawfik.  Vlak voor rust wisten de gasten de marge zelfs te verdubbelen. Robinhood kon naar hartenlust combineren in het zestienmetergebied van VSV en beloonde zichzelf dankzij een makkelijke inzet van Randy Francisco met de 0-2.

In de tweede helft was het alleen maar VSV dat de klok sloeg. De ploeg viel met de moed der wanhoop aan en werd een aantal maal gevaarlijk, Barends raakte zelfs de lat, maar scoren lukte maar niet. Tot verdediger Danny Roos tien minuten voor tijd een corner feilloos binnen wist te knikken. De aansluitingstreffer inspireerde de Velserbroekers om nog fanatieker ten aanval te trekken. Good old Michiel Spaans dacht even de gelijkmaker te hebben gescoord, maar zijn treffer werd geannuleerd vanwege een overtreding eerder in de VSV-aanval.

Zo eindigde de wedstrijd in een zege voor de ploeg uit de Bijlmer, die daarmee het derdeklasserschap veiligstelde. VSV wacht op dinsdagavond een uitwedstrijd tegen Hercules om zich alsnog veilig te spelen.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie vind je hier.

Verslag & foto: Marcel Akerboom