Nacompetitie

HYS bekroont debuutseizoen met promotie

Het is Haarlem Yildiz Spor gelukt. Via de nacompetitie heeft de Haarlemse club zich verzekerd van promotie naar de derde klasse. De finale van de play-offs tegen Flamingo’s werd beslist door strafschoppen, nadat de stand na 120 minuten 4-4 was. Doelman Mert Bayik stopte alle Alkmaarse inzetten.

Aanvoerder Faruk Yurdakan ga in de aanloop naar het seizoen aan dat promotie gewenst was, maar dat hij belangrijker vond dat HYS weer eens goed op de kaart werd gezet. Dat is zijn nieuwe elftal gelukt. Het zaterdagteam van de Turkse club speelde een uitstekend seizoen, zonder rare fratsen en met uiteindelijke promotie.

De finale van de nacompetitie werd er één die niet snel vergeten zal worden. De geroutineerde tegenstander kwam vier keer aan de leiding, maar even vaak vocht HYS zich terug in de wedstrijd. Ton Vlaar opende na een kwartier spelen de score, waarna Selcuk Ozgur de gelijkmaker voor de Haarlemmers op zijn naam zette. Even later volgde de 2-1 door Yucel Gondogdu.

Ömer Ozturk zorgde snel in de tweede helft voor de 2-2. Richard Rijsterborgh bracht de thuisploeg opnieuw aan de leiding, maar Emre Gungor bracht met de 3-3 alles weer in evenwicht. Na 90 minuten werd er verlengd en schoot Ruben Beentjes de nieuwe voorsprong voor Flamingo’s binnen. De thuisploeg leek zelfs op 5-3 te komen, echter werd de inzet van de lijn gehaald. Met een uiterste krachtsinspanning wist HYS voor de vierde keer gelijk te komen.

Strafschoppen, meestal een loterij. Echter dacht HYS-doelman Mert Bayik daar anders over. Hij stopte drie strafschoppen van de tegenstander, waardoor Emre Gungor aan kon leggen voor de beslissende. Uiterst beheerst schoot hij binnen, waardoor zijn ploeg volgend seizoen een niveau hoger speelt. “Het kostte vandaag zoveel energie. We kwamen vier keer achter, maar hebben uiteindelijk toch gewonnen,” vertelde hij trost na afloop.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zaterdag vind je hier.