Velserbroeker Jan Zoutman vertrekt bij FC Dordrecht

Jan Zoutman kende een mooie periode Katwijk in de Tweede Divisie. Desondanks ging de club niet met hem door.

Dit seizoen stapte hij tussentijds in bij laagvlieger FC Dordrecht, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie. De opmerkingen van TD Hans de Zeeuw na afloop van het verlies tegen FC Den Bosch, 6-2, waren de spreekwoordelijke druppel.

“Tijdens en na die wedstrijd is er door algemeen directeur Hans de Zeeuw op een dergelijke manier gereageerd op en gecommuniceerd over het verloop, én op het ook voor ons teleurstellende resultaat, dat ik mijn conclusies heb getrokken”, zegt Zoutman in het AD. “Dat kon wat mij betreft niet door de beugel. Dat was te emotioneel in mijn ogen, waarbij vergeten werd dat we enkele weken eerder met 3-0 gewonnen hadden bij De Graafschap.”

“Het klopt dat Jan bij mij heeft aangegeven niet verder te willen bij FC Dordrecht. Dat besluit kwam niet als een verrassing, maar het verrast mij wel dat het nu naar buiten komt”, zegt TD De Zeeuw weten. “We hadden namelijk met elkaar afgesproken om na afloop van het seizoen naar buiten te treden. Dat hij dit nu al doet, overvalt me.”

Tekst: Peter Brink