Ronald Koeman jr uit de roulatie, Abdel El Ouazzane lijkt te keepen tegen Volendam

De stoelendans onder de lat bij Telstar wordt hervat. Ronald Koeman junior is bijna twee maanden uit de roulatie en trainer Andries Jonker kiest tegen FC Volendam waarschijnlijk voor Abdel El Ouazzane. Volgens insiders de talentvolste keeper die Telstar in huis heeft.

Abdel El Ouazzane begon bij AFC met keepen. Hij keepte zeven jaar in de jeugd van AZ en verkaste toen naar FC Groningen. Hier startte hij in de A1. Hij omschreef zichzelf destijds.

,,Ik ben inzichtelijk sterk, kan de situaties tijdens de wedstrijd goed lezen en daarop anticiperen en mijn verdediging goed zetten. Ik werk ook heel veel samen met mijn achterhoede, want zonder hun was het een stuk lastiger. Ik coach mijn medespelers daarom ook veel.’’

Na FC Groningen vertrok hij naar Cambuur Leeuwarden. De 23-jarige goalie kwam slechts één keer eerder in actie voor de Witte Leeuwen, dat was in 2019.

Trainer Andries Jonker gaf officieel nog geen groen licht voor de rentree van El Ouazzane maar hij stond tijdens de afsluitende training met FC Volendam op doel. Anders valt Jonker terug op Trevor  Doornbusch.

Tekst: Peter Brink