Keuken Kampioen Divisie

Melvin Platje zorgt voor opluchting bij Telstar

Telstar heeft drie punten kunnen bijschrijven door een minimale zege op Jong FC Utrecht. Op het sfeerloze veld van IJsselmeervogels speelde Telstar een uitermate moeizaam duel, maar zorgde Melvin Platje voor de enige treffer van de avond. De artistieke assist kwam van invaller Gerson Rodrigues.

De wedstrijd tegen de beloften van FC Utrecht werd wellicht gezien als tussendoortje en gezien de omstandigheden was dat nog begrijpelijk ook. Zowel de thuisploeg als de bezoekers uit Velsen leken geen trek te hebben in een potje voetbal op het veld van IJsselmeervogels. Jong FC Utrecht wijkt geregeld uit naar het kunstgrasveld van de Tweede Divisionist en dat is vooral een financiële kwestie. Het gebruik van Stadion de Galgenwaard is een te dure grap voor de profs uit de Domstad.

Tijdens de eerste helft was het kommer en kwel aan beide zijden. Telstar oogde plichtmatig en fantasieloos en bij Jong FC Utrecht werd er wel hard gewerkt, maar worden de nodige kwaliteiten gemist. Dat de bal al in de eerste minuut op de lat achter Telstar-doelman Rody de Boer belandde was het hoogtepunt van het eerste bedrijf. De overige kansen van met name Utrecht mistte precisie om de score te openen.

Een aantal maal was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer maar Venema, Sow en El Yaakoubi brachten Rody de Boer niet in verlegenheid. De grootste kans na rust was ook voor FC Utrecht toen Mo Osman een slechte breedtepass onderschept zag worden. De weer fitte Toine van Huizen kon met een ultieme sliding de inzet van de Utrecht-spits blokkeren.

Met nog een half uur te spelen bracht Telstar-trainer Mike Snoei Gerson Rodrigues voor Mohamed Hamdaoui. Dat bleek een gouden zet. De Luxemburger bracht het gevaar terug bij Telstar en na twee minuten kon hij voor het eerst Utrecht-doelman Nijhuis testen met een kopbal. Korte tijd later stond de invaller aan de basis van de enige treffer van de avond. Middels een schitterende hakbal bediende hij de ijverige Melvin Platje, die op zijn beurt Nijhuis kansloos liet middels een hard schot.

Platje was na afloop blij met zijn treffer, al zijn de wedstrijden tegen de jong-ploegen niet zijn meest favoriete. “Als je zulke wedstrijden wint moet je tevreden zijn. Het zijn altijd kut wedstrijden tegen jong-ploegen.” Door zijn treffer steeg Telstar naar de vierde plek in de Jupiler League en staat dit kalenderjaar enkel de thuiswedstrijd tegen De Graafschap nog op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl