MidWest CupOefenwedstrijden

Velsen slaat tegen EDO dubbelslag

RKVV Velsen is het seizoen goed begonnen. Niet alleen met goed weer tijdens de 13e editie van het Hannie Spronk toernooi, maar ook met een 7-1 zege op zaterdag tweedeklasser EDO voor de MidWest Cup. Daarnaast gezelligheid alom door de vele bekende gezichten uit de omgeving die deelnamen aan het ‘Good-Old’ toernooi waar de dag in Driehuis mee begon.

Het is altijd leuk om oudgedienden weer te zien genieten van een ouderwets potje voetbal. Een ware reünie tussen Terrasvogels, VSV, OG, EDO, Velsen, SVIJ, IJmuiden én natuurlijk de Vrienden van Hannie. Van de finale en MidWest Cup wedstrijd Velsen tegen EDO had iedereen, van publiek tot spelers, wel meer verwacht.

Velsen kreeg al snel de overhand en hield dit ook de gehele wedstrijd intact. Het eerste doelpunt viel na ruim een kwartier. Na een mislukte poging van Patrick Castricum kreeg Daan Seppenwoolde een prima voorzet en schoot de bal rakelings langs de keeper van EDO. Ondanks een paar mooie acties veel balverlies bij het team van Sven Roomeijer en dat leidde tot de 2-0 in de 34e minuut. Een mooi doelpunt van Bastiaan Scholten na een prima assist van Angelo Beck. De verdubbeling van de voorsprong werd vervolgd door een twijfelachtige goal vlak voor rust. Was het een eigen doelpunt van EDO of scoorde Zeno van Ooijen?

In de tweede helft begon EDO direct met drie wissels hopende hiermee het tij te keren. Maar niets was minder waar. Velsen was de Haarlemmers continue te snel af. Of beter gezegd steeds een stapje voor. Al snel viel het vierde doelpunt, weer door Rens Greveling. EDO kon er niet tegenop. Nog geen tien minuten later werd er vlak achter elkaar tweemaal gescoord door Jesse van der Meer. In de 84e minuut lukte het EDO om Velsen te passeren en scoorde Florian Toen de 6-1, de eretreffer. Het slotakkoord was echter voor Velsen, want Rens Greveling scoorde nog eenmaal. De thuisploeg pakte hiermee een duidelijke zege voor de MidWest Cup, alsmede de eindzege van het Hannie Spronk Toernooi.

Om de 3e en 4e plaats werd gestreden door VSV en Stormvogels. VSV stond voor met 3-1, maar een uiteindelijke gelijke stand leidde tot penalty’s die Stormvogels won.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Verslag & foto: Celeste Koster