MidWest Cup

HBC kent geen moeite met Geel-Wit

Voor de MidWest Cup kreeg Geel-Wit bezoek van HBC. De Heemstedenaren kende weinig moeite met de ploeg van Radjin de Haan. Het krachtsverschil bracht een 0-7 uitslag.

Nee, een echte wedstrijd werd het nooit. De kampioen van de vijfde klasse miste daarvoor te veel basisspelers van het afgelopen jaar. Die werden vervangen door veelal jongens uit de O19. Die andere kampioen, van de vierde klasse, speelde de eerste helft met veel mannen uit de kampioensploeg. Het verschil werd daardoor te groot. Een 0-5 ruststand was dan ook terecht en had zelfs groter kunnen zijn. Het zei genoeg dat HBC-doelman Bram Verhage pas in de 44e minuut voor het eerst in actie hoefde te komen. Valentijn M’zaad mocht op de sluitpost aflopen, welke de inzet goed met zijn voeten pareerde.

De tweede helft gooide HBC-trainer Jasper Ketting zijn ploeg om. Een aantal wissels en omzettingen in het veld brachten aan het spelbeeld geen verandering. De doelpuntenmachine stokte wel even. Pas twintig minuten voor het einde werd het net weer gevonden. Een minuut later werd de 0-7 eindstand op het bord gezet. Voor HBC scoorden Luke Vahle (4), Jesse van Loon (2) en Steve Olfers. Dario Braun had voor de thuisploeg nog de eer kunnen redden maar hij schoot een rebound voor een leeg doel hard over.

Geel-Wit-trainer Radjin de Haan wist van te voren dat het verschil groot zou zijn. “Vandaag was meer een training om te kijken hoe het gaat. We misten te veel jongens. Sommige vervangers zijn 16 jaar. Volgende week komt er weer zes man bij. Dan kunnen we kijken hoe het gaat tegen Bloemendaal.” Jasper Ketting keek tevreden terug. “Het is lekker om weer een wedstrijd te spelen. Ze hebben gedaan wat ze moesten doen en het ook tot het einde volgehouden. Soms zie je nog wel eens verslapping bij zo’n ruststand, vandaag niet.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.