Oefenwedstrijden

Zoekend Koninklijke HFC speelt gelijk tegen Rijnvogels

Koninklijke HFC heeft het laatste oefenduel voordat de ploeg op trainingskamp naar Papendal vertrekt niet weten te winnen. Hoofdklasser Rijnvogels kwam verrassend sterk voor de dag en hield de Haarlemmers knap op 2-2. HFC kende centraal achterin de nodige onrust.

Het duel in Katwijk was de volgende test voor de groep van trainer Ted Verdonkschot. Nadat eerder deze week hoofdklasser Odin ’59 werd verslagen, was nu Rijnvogels de tegenstander. Rijnvogels degradeerde afgelopen seizoen uit de Derde Divisie, maar liet gister zien een uitstekende ploeg te hebben. Bij Koninklijke HFC verscheen Bryan Bran aan de aftrap, een Australische centrale verdediger met een verleden in het betaalde voetbal.

De Haarlemse tweededivisionist keek al snel tegen een achterstand aan. Nadat HFC-aanvaller Kevin Sterling een prima aanval gestopt zag worden, was het aan de andere kant raak. Jaap van Duijn vond de van Rijnsburgse Boys overgekomen Joost Leonard die op zijn beurt doelman Bart Koper met een goed geplaatste kopbal kansloos liet. Kort daarna schreeuwde heel HFC voor een strafschop toen Kevin Sterling tegen de grond werd gewerkt door Rijnvogels-doelman. De arbiter zag er echter niets in.

HFC-Rijnvogels-Voetbal-in-Haarlem
Koninklijke HFC en Rijnvogels speelden met 2-2 gelijk.

Even voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een te korte terugspeelbal leek weggewerkt te kunnen worden door de doelman van Rijnvogels. Koen Beeren was hem echter te slim af en plukte de bal weg voor de voeten van de keeper. Van zo’n veertig meter schoot hij de bal gecontroleerd binnen. Kort daarna was er nog een opvallend moment. Ted Verdonkschot coachte zijn centrale verdediger Oscar Wilffert, maar die reageerde op een verkeerde manier. De trainer stuurde Wilffert richting de kleedkamer zonder een vervanger het veld in te sturen.

De tweede helft keerde Wilffert niet meer terug op het veld. Ook Bran bleef achter en de vraag is of we de Australiër nog terug gaan zien bij HFC. Bran oogde te log, te langzaam en te zwaar en het is de vraag of Verdonkschot een versterking in hem ziet. Het verschil met de tweede helft was in ieder geval enorm. Gertjan Tamerus leidde zijn verdediging zoals je mag verwachten van een centrale verdediger.

Al snel kwam de thuisploeg wederom op voorsprong door een treffer van Ryan Lugtigheid. Daarna zette Koninklijke HFC een tandje bij en werd Rijnvogels achteruit gedrukt. De gelijkmaker van Wessel Boer was ook meer dan terecht. Hij verlengde een vrije trap en zag de bal via de binnenkant van de paal binnenvallen: 2-2. De vele wissels die daarna werden toegepast zorgden ervoor dat het niveau van het oefenduel achteruit ging. Beide teams kregen kansen, echter werd er niet meer gescoord. Ook niet door Arno Dijkstra. De oud-speler van HBC, United/DAVO en EDO viel de tweede helft in bij Rijnvogels, maar kon geen stempel op de wedstrijd drukken.

Volgende week oefent HFC tegen Jong Nec tijdens het trainingskamp in Papendal. Daarna wordt er nog gespeeld tegen Jong Volendam, waarna op 20 augustus de eerste officiële wedstrijd op het programma staat. Westlandia is dan de tegenstander in de strijd om de KNVB Beker.