MidWest Cup

RCH effectiever dan BSM

Twee ploegen kwamen voor het eerst in actie in poule I van de MidWest Cup. BSM, dat pas op het laatste moment een team compleet kreeg voor het nieuwe seizoen, nam het op tegen RCH. Het verschil kwam in deze wedstrijd uit vertrouwen en ervaring. RCH nam de punten mee uit Bennebroek door een 1-4 overwinning.

RCH begon offensief aan het duel en in de elfde minuut kwamen de Heemstedenaren dan ook op voorsprong. Het was Urwin IJssel die kon binnenwerken. Een minuut later kreeg hij ook de kans om de score te verdubbelen, maar BSM bleef in leven en zag de inzet voorlangs gaan. Na 20 minuten voetbal kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Daan Wiersma zag zijn inzet via de binnenkant van de paal achter de doelman verdwijnen.

In de eerste helft speelden de Bennebroekers helemaal niet verkeerd. Misschien soms te gretig om het spel richting doel te verplaatsen daar de rust bewaren beter zou zijn. Twee dotten van kansen zouden eigenlijk een voorsprong moeten betekenen voor de thuisploeg, echter werd verzuimd om deze kansen af te maken. Onervarenheid leek hier de oorzaak van.

Urwin IJssel had het vizier wel op scherp. Uit een vrije trap kopte kon de aanvaller van RCH de 1-2 binnen. En nadat Rick Ballaydin de 1-3 binnenkopte was de marge voor de bezoekers veilig. BSM probeerde in de eerste helft nog wel wat via Mats Jansen en Frits Wiersma, maar de ploeg kon niet meer tot scoren komen.

In de tweede helft was de wedstrijd wel gespeeld. De thuisploeg kwam niet meer tot het creëren van grote kansen en moest haar meerdere erkennen in RCH. Het grootste gevaar bij de Heemstedenaren kwam van Rick Ballaydin en Urwin IJssel. Na een halve omhaal van Ballaydin, welke een makkelijke prooi was voor doelman Cas Hortensius, was het na een uur spelen wel weer raak. IJssel onderschepte een foute pass en kon zo richting de doelman van BSM om hem vervolgens in de korte hoek te verschalken. Eindstand: 1-4.

Lennart Loorbach zei tegen Voetbal in Haarlem over de wedstrijd: “Het had geen 1-4 hoeven zijn. Die uitslag, en dat heb ik van tevoren gezegd, het is leuk als je wint maar het gaat mij om de progressie. Als je nu al het verschil ziet met vorige week dan zie je dat wij op de goede weg zijn.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.