Districtsbeker

Velsen bekert verder

Het ging zeker niet makkelijk, maar Velsen wist woensdag met een zege het veld af te stappen in de tweede ronde van de districtsbeker. Lange tijd leek de wedstrijd af te stevenen op penalty’s, maar twee minuten voor tijd wist Giovanni Dos toch nog de winnende goal te scoren voor de ploeg van Martin Haar.

Zowel Velsen als tegenstander Roda ’46 draaien goed in de eerste klasse, waardoor de wedstrijd vooraf al een mooi affiche was. Beide ploegen deden dan ook weinig voor elkaar onder en het duel was lange tijd volledig in balans. Toch kwam de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. Via een benutte strafschop van Mischa Plug werd de 1-0 op het scorebord gezet. Velsen kon niet lang genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kwam Roda ’46 op gelijke hoogte.

In de tweede helft was Roda ’46 de betere ploeg, maar de paal bleek twee keer van onschatbare waarde te zijn voor de de ploeg van Martin Haar. De trainer had zijn strafschoppenlijstje al klaar, toen twee minuten voor tijd Giovanni Dos toch nog wist te scoren uit een goede aanval. Vlak na de goal treffer klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Velsen als winnende ploeg het veld af stapte. De club uit Driehuis bekert verder en hoort in het nieuwe jaar wie haar tegenstander is.

Alle uitslagen en het programma van de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.

Verslag: Daan Schoonderwoerd