Peter Barzilay: “SVIJ eindigt dit jaar hoger dan vorig seizoen.”

Het gaat goed met SVIJ. De club versterkte zich afgelopen zomer met maar liefst twaalf nieuwe spelers en dit lijkt zijn vruchten af te werpen. De club uit IJmuiden staat momenteel zesde en strijdt dit jaar ‘gewoon’ mee om een plek in de nacompetitie. Als het aan trainer Peter Barzilay ligt tenminste.

Mentaliteit
“Ik kan eigenlijk enkel positieve dingen zeggen over deze groep. Ik train elke week met jonge en leergierige spelers, die een super mentaliteit hebben. Met de twaalf nieuwe aanwinsten was het zeker even wennen de eerste weken, maar nu iedereen op elkaar ingespeeld is, zie je ons spel elke week verbeteren,” aldus de ervaren Barzilay. De laatste drie competitiewedstrijden wist SVIJ te winnen en met tegenstanders als Hoofddorp en Velsenoord waren dit vooraf gezien niet de makkelijkste potjes.

Naast het vernieuwde team valt ook de technische staf op. Met Ronald Vader en Pieter de Braal heeft Barzilay twee ex-profs (AZ) aan zijn technische staf weten toe te voegen. “Met twee van zulke assistenten heb je als hoofdtrainer natuurlijk een fantastische staf. Dit zijn beide trainers met veel kwaliteiten en trainers die bereid zijn extra inspanningen te leveren indien nodig. Ook met de huidige trainer van de O19, Bryan Wijker, heb ik een goede verhouding. Dit alles resulteert in een fantastische samenwerking,” aldus Barzilay.

Eigen spel
SVIJ kan de komende weken goede zaken doen in de zaterdag vierde klasse. De bovenste ploegen krijgen de komende drie weken lastige wedstrijden tegen concurrenten, terwijl SVIJ het opneemt tegen drie ploegen die onderin de ranglijst meedraaien. “De komende drie weken worden heel belangrijk voor ons. We moeten uitkijken dat we ook in de wedstrijden tegen wat lagere teams ons eigen spel blijven spelen, wat aanstaande zaterdag moet beginnen bij Vogelenzang. Win je de komende drie weken, dan doe je hele goede zaken.”

Waar SVIJ vorig jaar in de laatste twee competitiewedstrijden de plek in de nacompetitie weggaf, heeft Barzilay dit seizoen alle vertrouwen in een goed resultaat. “Ik durf hardop te zeggen dat ik denk dat we dit jaar hoger eindigen dan vorig seizoen. We zitten in een positieve flow en worden elke week beter. De doelstelling is gewoon de tweede plek en dit past bij de ambitie van deze groeiende club.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: VV SVIJ