Zondag 3e klasse C

United/DAVO laat zege op SDZ glippen

Een wedstrijd duurt nou eenmaal meer dan 90 minuten. United/DAVO is hier afgelopen zondag op een harde manier achtergekomen. De ploeg van Sjoerd Hamann stond in de 90e minuut ‘gewoon’ met 2-0 voor.

De topper in de derde klasse C tussen United/DAVO en SDZ was er eentje die weinig goed voetbal met zich meebracht. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld met veel leuke duels. Het middenveld van de thuisploeg is er eentje waar je mee voor de dag kunt komen. Spelers als Jeffrey van den Berg, Melvin Halsema en Karim Saaliti zijn gewoon goed genoeg voor de tweede klasse. Vooral Saaliti speelde tegen SDZ een zeer goede wedstrijd. De rookie op het middenveld was zeer gedreven en speelde de beste voetballer aan SDZ-zijde, Raymond Lagerburg, volledig uit de wedstrijd.

Het eerste half uur was volledig in balans, er waren weinig kansen voor beide teams. In de 37e minuut was er een vrije trap voor United/DAVO en wie anders dan Barry Tjeertes ging achter de bal staan. Deze sympathieke voetballer heeft dit seizoen weer voor het plezier gekozen en dit is terug te zien in zin spel. Als een echte aanvoerder heerst hij op het veld, zet hij iedereen neer, en coacht waar hij kan. Daarbij kan hij ook een aardige vrije trap nemen, want de 1-0 kwam na 37 minuten op het bord te staan. Hij krulde bal geweldig in de linker bovenhoek. Met deze stand werd de rust bereikt.

UnitedDAVO-SDZ-Voetbal-in-Haarlem
Melvin Halsema (nr. 7) knokkend voor United/DAVO. (© Voetbal in Haarlem)

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Weinig kansen, veel strijd. En net als in de eerste helft was het de thuisploeg dat scoorde. Ook nu kwam de goal uit een standaard situatie. Tjeertes legde een vrije trap op het hoofd van spits Frencel Lewis die de bal knap tegendraads inkopte. Een veilige 2-0 was een feit.

Vanaf dat moment ging de ploeg uit Amsterdam een op een spelen achterin en ging volledig voor een gelijkspel. Dat die er ook zou komen geloofde niemand, want in de 90e minuut stond er nog gewoon 2-0 op het scorebord. De 2-1 werd gemaakt in de 91e minuut door Gilano Eijken. Iedereen geloofde er nog in bij SDZ. Bij United/DAVO werd men zenuwachtig en niet geheel onterecht, want het ongelooflijke gebeurde ook. Na de aftrap werd de bal verloren en direct de zestienmeter ingepompt bij de thuisploeg. De bal viel voor de voeten van Tim Klaassen-Bos en die schoot onberispelijk raak. Het gelijke spel was daar, want de scheidsrechter floot gelijk na de aftrap af. En dat was maar goed ook, want waarschijnlijk had het nog erger gekund voor de ploeg uit Haarlem.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.