Jeroen Ketting matchwinner voor EDO-zaterdag

De zaterdagselectie van HFC EDO kent tot op heden een prima seizoen. De eerste vijf duels werden gewonnen, waardoor trainer Sven Roomeijer zijn ploeg aan de leiding ziet gaan in de tweede klasse A. EDO is na de winst op ZOB nog de enige ploeg zonder puntverlies.

EDO heeft zaterdag in de wedstrijd tegen ZOB, uit Zuidoostbeemster, goede zaken gedaan. In een niet al te beste wedstrijd kwam EDO in de 28e minuut op voorsprong door een droge schuiver van Frank Zinhagel. Van net buiten de 16-meter kon Zinhagel de bal controleren en de bal door een wirwar van spelers achter ZOB-doelman Bjorn Huisman binnenschieten.

Jeroen-Ketting-Voetbal-in-Haarlem
Jeroen Ketting (L). Archieffoto © HBOK

EDO speelde in een te laag tempo om ZOB voor rust al op de knieen te krijgen. Laks optreden was ook de reden van de gelijkmaker. ZOB uitblinker Rivelino Grauwde kon zich op links makkelijk vrijspelen en zo Kevin Grent vrij voor EDO-goalie Alex Bindenga zetten. Met een onhoudbare knal liet Grent Bindenga kansloos; 1-1. Dit was tevens ook de ruststand.

Na rust kwam EDO scherper uit de kleedkamer. Vooral Joost Kuhlmann was een plaag voor de verdedigers van ZOB. Het lukte EDO echter niet om te scoren. De Haarlemmers kregen wel mogelijkheden maar het was Grauwde die de grootste kans kreeg. Met een mooie actie speelde de linkerspits zich vrij en kon snoeihard uithalen. De paal was echter het eindstation.

EDO wilde geen genoegen nemen met een gelijkspel en speelde het laatste kwartier, onder aanvoering van een zeer sterke spelende Erwin van der Lugt, duidelijk met een missie. Het opportunistische spel leverde aan aantal mogelijkheden op maar het duurde tot de allerlaatste minuut voordat de uiteindelijke beslissing viel. Jeroen Ketting bleek weer eens van onschatbare waarde voor de ploeg van trainer Sven Roomeijer. Met zijn vierde competitietreffer kopte hij EDO naar een 1-2 overwinning. Door dit resultaat is EDO nog steeds koploper met de volle winst met 15 punten uit 5 duels.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.