Zondag 3e klasse C

Tom Jacob beslist spannende derby in extremis

Dat er in de zondag 3e klasse C veel clubs uit de regio uitkomen, maakt dat we bijna wekelijks getrakteerd worden op een heerlijke derby. Zo stonden gister de nummers 5 en 6 lijnrecht tegenover elkaar. De ploeg van Gidon Reinders Folmer, Alliance ’22, doet verrassend goed mee als promovendus terwijl de ploeg van Jasper Ketting, Schoten, zich wederom terugvindt in de subtop.

De wedstrijd leek al snel een prooi te worden voor de bezoekers. Een te korte terugspeelbal in de richting van doelman Ben Kauling, werd doorzien door Dylan Speelman die scherp was en de doelman onder druk wist te zetten. Tot grote opluchting van Kauling verdween de bal via Speelman over de achterlijn. Het bleek een voorbode op een eenzijdige eerste helft. Schoten creëerde kansen naar hartenlust, terwijl Alliance’22 het moest doen met enkele snelle uitvallen.

Na 10 minuten spelen was het Tom Jacob die het hele veld mocht oversteken en voldoende ruimte leek te hebben voor een schot. Echter vond Jacob het nodig om naar zijn linkerbeen te draaien, waardoor hij de bal in de drukte bracht en deze dan ook verloor. Dat Tom Jacob de grote man is bij het huidige vv Schoten bleek na een klein kwartier. Met een indraaiende corner bracht hij de bal op het hoofd van Anil Kilic, die bij de tweede paal vrij kon inkoppen en zo voor de openingtreffer tekende.

Alliance-Schoten-Voetbal-in-Haarlem
Tom Jacob (L) was goud waard voor zijn ploeg. (© Voetbal in Haarlem)

Vijf minuten na de openingstreffer was het Dylan Speelman die de 2-0 kon binnenschuiven. Nadat doelman Kauling de inzet van Mevlüt Güntürk uit de verre hoek wist te tikken, was het Speelman die scherp was op de rebound en de bal vrij in het al lege goal kon tikken. Na een klein half uur kreeg de thuisploeg een levensgrote kans om zich terug te worstelen in de wedstrijd. Nadat de defensie van Schoten de bal tegen de hand kreeg binnen het strafschopgebied mochten de gastheren een strafschop nemen. De normaal toch makkelijk scorende Vernon Weber zat vandaag niet lekker in de wedstrijd en hij bewees dat door de strafschop langs de verkeerde kant van de paal te schieten.

Terwijl de meeste toeschouwers nog in de kantine de ‘klassieker’ stonden te aanschouwen, was het Alliance ’22 die zich al snel in de tweede helft revancheerde van de matige eerste helft. Vanuit een scherpe vrije trap van Rico van den Burg was het Vernon Weber, die deze keer wel doel wist te treffen. Met zijn achterhoofd wist hij de doelman van Schoten, Remy Heruer, te passeren in de verre hoek.

Alliance ’22 rechtte de rug en bleef druk houden op de verdediging van Schoten. Dat deze onder druk begint met wankelen bleek wel na een kwartier in de tweede helft. Nadat een matige voorzet verkeerd werd ingeschat door doelman Heruer, was het Kamil Golanski die wist te profiteren van de doelman die het leren voorwerp op de grond liet vallen. Na de 2-2 zakte Alliance ’22 weer voornamelijk in en was het Schoten dat de druk opvoerde.

Het was uiteindelijk Tom Jacob die met een schitterende vrijetrap de eindstand van 2-3 op het bord wist te zetten. De makkelijk gegeven, uitdraaiende vrije trap aan de zijkant van de zestienmeter verdween over Kauling in de verre hoek. “Ik zag de keeper twee stappen vooruit doen en dacht ik probeer het gewoon,” vertelde Jacob na afloop.

Door deze overwinning vestigt de ploeg van Ketting zich in de bovenste regionen van de derde klasse C en lijkt de weg naar boven ingezet. Voor Reinders Folmer is het nu zaak de neuzen weer de zelfde kant op te krijgen voor de bekerwedstrijd van donderdag thuis tegen AS’80. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur en wordt gespeeld in Haarlem.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.