Keuken Kampioen Divisie

Telstar verslaat Den Bosch en pakt eerste zege

De Witte Leeuwen hebben de eerste zege van dit seizoen geboekt. In het Rabobank IJmond Stadion werd FC Den Bosch met 3-2 verslagen. Telstar zag twee keer een voorsprong teniet gedaan worden, maar trokken dankzij een benutte strafschop van Andrija Novakovich aan het langste eind. Na vijf duels is de ploeg van Mike Snoei nog steeds ongeslagen.

Telstar begon het duel uitstekend. Na drie minuten opende Gerson Rodrigues op aangeven van Melvin Platje de score. Van dichtbij was het voor de Luxemburgse international een koud kunstje om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Lang konden de Velsenaren niet van de voorsprong genieten. In de zevende minuut zette Sven Blummel FC Den Bosch op gelijke hoogte door een bijna identieke treffer aan de eerste.

Telstar-Den-Bosch-Voetbal-in-Haarlem
© Cees van Hoogdalem

Er ontstond een levendig duel met kansen voor beide teams. Niek Vossebelt prikte de bal net naast het Telstar-doel en Jerdy Schouten raakte de bal niet vol genoeg, waardoor Telstar niet opnieuw op voorsprong kwam. Voorin was de thuisploeg erg dreigend, maar achterin oogde het fragiel. Sven Blummel bezorgde de Telstar-defensie de nodige problemen. De kleine middenvelder was bij alle aanvallen van de Bosschenaren betrokken.

Op het moment dat het duel weer in evenwicht was kwam Telstar weer op voorsprong. Melvin Platje schoot na een klein half uur spelen de bal van dichtbij hard en hoog voorbij FC Den Bosch-doelman Kees Heemskerk. Na een stroeve competitiestart lijkt de Amerikaan los. Hij is inmiddels niet alleen meer een hardwerkend aanspeelpunt, maar met zijn doeltreffendheid lijkt hij voor Telstar de perfecte aanwinst.

De laatste tien minuten van het eerste bedrijf leverde de thuisploeg een aantal kansen op. Andrija Novakovich kon van de rand van het strafschopgebied schieten, maar zag zijn schot tot corner verwerkt worden door Heemskerk. Kort daarna volgde zijn volgende kans na goed voorbereidend werk van Melvin Platje. Novakovich schoot naast. Aanwinst Mohammed Osman schoot over en Melvin Platje kwam een stap tekort om voor een 3-1 ruststand te zorgen.

De openingsfase van de tweede helft was voor Den Bosch. Sven Blummel bleef een plaag, maar verder dan een simpele vangbal voor Rody de Boer kwamen de bezoekers niet. De doelman leek een sta in de weg voor Den Bosch, maar moest in de 63e minuut toch capituleren. Dennis Kaars stond op de doellijn en hoefde de bal enkel het laatste zetje te geven: 2-2.

Terwijl het steeds harder begon te regenen werd het spel van beide elftallen er niet beter op. De ruimtes tussen de linies werden groter, waardoor individuele acties voor het meeste gevaar zorgde. Dat Telstar middels een benutte strafschop weer op voorsprong kwam was daar een voorbeeld van. Mohammed Osman werd onderuit gehaald, waarna Andrija Novakovich zijn ploeg op 3-2 zette. Met nog een klein kwartier te spelen leken de Witte Leeuwen op de eerste zege af te stevenen.

Een klein offensief van Den Bosch was het gevolg. Jort van der Sande probeerde het van afstand, echter was het schot een simpele prooi voor de uitstekend keepende De Boer. Een vrije trap van Jens van Son verdween het stadion uit. De thuisploeg overleefde de laatste minuten vrij eenvoudig en boekte zo de eerste zege van dit seizoen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.