Zaterdag 2e klasse A

Sterke start Zandvoort

SV Zandvoort is de nieuwe competitie begonnen met een overwinning op HBOK. Op eigen veld kwamen de Zandvoorters sterk uit de verf en konden de Zunderdorpse voetballers met 2-1 terug sturen. Een goed collectief lag aan deze overwinning ten grondslag.

HBOK heeft zijn selectie dit jaar op oorlogssterkte gebracht en wil proberen om in één keer door te stoten naar de 1e klasse. Bud Water en Oliver Rifai hebben de overstap van  Zandvoort naar HBOK gemaakt en stonden bijna te trappelen van ongeduld om Zandvoort een lesje te leren. Niets was minder waar.

Eerste 15 minuten lieten we HBOK aan de bal. Even de kat uit de boom kijken. Naarmate de eerste helft vorderde werden wij sterker en kregen we ook kansen, wist trainer Ted Saunier. Salim Fertout kreeg twee grote kansen en Robbin van Dijk en Nigel Castien hadden ook kunnen/moeten scoren. De goal van Jesse de Haan was heerlijk en we hebben in de eerste helft bijna geen kans weggegeven. Slechts één keer kwam de spits door maar toen was Daan Kerkman op zijn post, aldus Saunier. Kerkman zou in de loop van de wedstrijd zich ontpoppen als man-off-the-match. Met onwaarschijnlijke reflexen hield hij, op een tegentreffer na, zijn doel schoon.

De tegentreffer kwam vlak na rust. HBOK hervatte de wedstrijd furieus en wilde kostte wat het kost in ieder geval op gelijke hoogte met Zandvoort komen. HBOK heeft waarschijnlijk in de rust verschrikkelijk op zijn kop gekregen en ze gingen 1-3-3-4 spelen. Binnen 3 minuten na rust werd dat beloond. Dat was even balen maar wij zagen ook kansen omdat ze zo opportunistisch gingen spelen. Tien minuten later bleek het ook zo te zijn door een prima uitgespeelde goal van Salim, ging Saunier verder. Fertout kreeg de bal half hoog voorgezet en wilde hard uithalen. Via een stuit ging de bal over doelman Joey Potveer heen: 2-1. Vervolgens ging HBOK alles lang spelen en werden ze een aantal keren gevaarlijk. Ook de vrije trappen leverden gevaar op maar Daan gaf geen krimp. Het was van onze zijde een moeilijke tweede helft maar ik heb niemand zien verzaken en als we dat iedere wedstrijd kunnen brengen zijn we voor iedere tegenstander een geduchte opponent, sloot een dik tevreden trainer af.

Alle uitslagen en de stand van de zaterdag 2e klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Joop van Nes jr.