Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Zandvoort ziet Bud Water vertrekken en trekt Robbin van Dijk aan

DoorRedactie

mrt 13, 2019
Water-Zandvoort-Voetbal-in-Haarlem

Zaterdag tweedeklasser Zandvoort roert zich op de spelersmarkt. Trainer Ted Saunier heeft volgend seizoen de beschikking over een nieuwe spits, maar ziet een andere belangrijke speler vertrekken. Robbin van Dijk komt van FC Rijnvogels. Bud Water verlaat na dit seizoen de Haaien en speelt volgend seizoen voor HBOK.

Bud Water maakt tijdens de zomer de transfer naar het Zunderdorpse HBOK, de huidige koploper van de zaterdag derde klasse. “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Aangezien er veel bekenden van mij spelen waarmee ik ook bij De Dijk heb gevoetbald, was de keuze makkelijk. Er was ook interesse van meerdere clubs uit de Bollenstreek alleen is dat met mijn werk niet te combineren. Ik heb een hele leuke tijd bij Zandvoort gehad en de mensen daar zijn altijd goed me geweest. Alleen zag ik er geen uitdaging meer in op dit moment.”

Tegenover het vertrek van Water staat de komst van een nieuwe aanvaller. De 22-jarige Robbin van Dijk doorliep de jeugdopleiding van Rijnsburgse Boys, alvorens hij drie jaar geleden zijn debuut maakte voor de hoofdmacht van de Uien. De laatste twee seizoenen kwam hij uit voor FC Rijnvogels, de club waar ook Zandvoort-verdediger Oliver Rifai voor speelde. Rifai kwam afgelopen zomer naar de kustplaats en nu volgt Van Dijk. “Ik ken Robbin nog van mijn tijd in Rijnsburg,” legt Saunier uit. “Hij is een type Kuyt, een speler met een echte wedstrijdmentaliteit. Zo’n aanvaller hebben wij nog niet, dus ik ben blij met zijn komst.”

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem

Door Redactie