Zondag 3e klasse C

VVH begint de seizoensouverture goed

Door in de Midwestcup en een terechte uitschakeling in de KNVB beker, zo zag de voorbereiding van VVH Velserbroek eruit. De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen de grote onbekende uit Leiden. Sporting Leiden was samen met een aantal overgebleven ploegen uit de derde klasse van west 2 toegevoegd aan de Haarlemse ploegen die vorig seizoen nog acteerden in west 1.

Het was de thuisclub die als beste de warming up had gedaan, want binnen tien minuten stond er 1-0 op het scorebord. Mark van der Werff schoot de bal achter keeper van leeuwen. VVH zat op rozen. Toch was het Sporting Leiden die met man en macht de gelijkmaker probeerde te forceren, maar steeds doelman Marco van den Bogaard op zijn pad vond. Net na de waterpauze schoot VVH de wedstrijd in het slot. Wederom Mark van der Werff wist het net te vinden na een voorzet van Donovan Mijnals. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was een kwartier onderweg toen Hurkmans keeper Van Leeuwen voor de derde keer de bal uit het net liet halen. Sporting Leiden bleef opportunistisch de aanval zoeken, maar de verdediging onder leiding van Mark Krol en Sambaman Vlaming bleek een grote sta in de weg voor de spitsen van Sporting. Doelman Marco van den Bogaard die net zijn collega-keeper Danny van Leeuwen veelvuldig werd getest vertoonde zijn klasse. VVH bleek de langste adem te hebben en tien minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Gajadien wist Hurkmans zijn tweede te maken. Het verzet van de Glibbers was nu helemaal gebroken en freewheelend voetbalden de tricolores naar de negentig minuten. Mo Yahyaoui maakte het kwintet doelpunten vol.

Volgende week gaat de rood wit blauwe caravan naar Bloemendaal. De wedstrijd start om 14:00 uur.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Paul Cramer