Tweede Divisie

Achilles’29 laat Koninklijke HFC in mineur achter

Met Paulo Meijdershagen als coach op de bank vanwege droevige familieomstandigheden bij trainer Ted Verdonkschot, ontving Koninklijke HFC het door financiële problemen geplaagde Achilles’29 uit Groesbeek. Met Gerard van Rossum weer op doel en zonder – de aan de heup geblesseerde – Danny Hols gingen de Haarlemmers op jacht naar de volgende driepunter van dit al zo positieve seizoen.

Het werd een wedstrijd om snel te vergeten en eigenlijk niet om over na te praten. De jeugdige Ilias Bronkhorst, via onder meer Stormvogels en Zandvoort als C-junior bij HFC geland, mocht voor het eerste vanaf het startsignaal meedoen. Hij zal die eerste minuut het liefst zo snel mogelijk vergeten, want een foute pass vanuit het middenveld werd door Bronkhorst verkeerd ingeschat. Niek Versteegen kreeg daardoor een vrije schietkans en hoewel zijn schot houdbaar leek, stond het wel binnen de minuut 0-1.

Via Roy Castien, die nog steeds enigszins geblesseerd niet zijn normale niveau haalt, en vervolgens Kevin Sterling werd HFC pas in de tiende minuut gevaarlijk, maar dat leverde niets op. Negen minuten later wel. Een mooie corner van Daniël van Son werd door Gertjan Tamerus fraai afgerond. Een paar minuten later werd een fraaie aanval van de thuisploeg via Bronkhorst en Sterling door Van Son afgemaakt en was de voorsprong voor HFC daar.

Drie minuten later was het echter weer gelijk. Misschien dat de keus van verkeerde schoenen op het door hoosbuien spekgladde veld de reden was, maar Bronkhorst en Wessel Boer gleden uit en Niels Wouters kon de gelijkmaker intikken. Verder gebeurde er niet bar veel in de eerste helft of het moet de roodwaardige charge op de doorgebroken Kevin Sterling zijn. De dader kreeg slechts geel en de corner na de vrije trap leverde een handsbal, maar geen strafschop op voor de thuisploeg. Rust: 2-2.

De tweede helft was, vooral voor het weinige thuispubliek, het aankijken bijna niet waard. HFC is bijna niet bij het doel van de tegenstander geweest. Gerard van Rossum onderscheidde zich door enkele afstandsschoten weg te werken. Andre Morgan was de enige speler die een dikke voldoende haalde. Kevin de Visser werkte weer als een paard en Daniël van Soest zag een mooi schot gekeerd.

Helaas was de van Telstar gekomen Achilles-speler Guyon Philips wel de man die de aandacht op zich richtte. Hij scoorde de 2-3 waardoor de bezoekers met de winst naar Groesbeek terugkeerde, ook omdat in een slotoffensief de thuisclub niet verder kwam dan een bal die van de lijn werd gewerkt. Drijfnat en koud keerde iedereen van Koninklijke HFC teleurgesteld naar huis.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny Rückert
Foto’s: Pim Hols