Routiniers EDO krijgen vers bloedtransfusie

EDO-zaterdag gaat met een verjongde selectie starten aan de nieuwe competitie. Het team profiteert optimaal van het ter ziele gaan van de zondagafdeling en heeft er met Jeff Kemper, Daan Siegerist, Amin Oass en Florian Toen vier jongere spelers bij. 

Nederlaag
Menig EDO-supporter hield zijn hart vast toen het de uitslag zag van het eerste oefenduel tussen EDO en Velsen. De 7-1 nederlaag hakte erin bij de tweedeklasser. Een paar weken later had trainer/coach Sven Roomeijer de zaken beter voor elkaar. Uit bij Velsen sleepte zijn elftal een 1-1 gelijkspel uit het vuur. En dat terwijl er nog meer had ingezeten, omdat Jeroen Ketting twee maal dezelfde strafschop zag stranden op ex-EDO-keeper Yorin Albers.

Routine
Roomeijer: ,,Velsen is conditioneel verder dan wij en wij misten de eerste wedstrijd nog wat spelers. Vorig seizoen was het helemaal passen en meten om een elftal op de been te krijgen. Nu hebben we gelukkig een bredere selectie. Jongens ook die wel komen trainen en hopelijk de routiniers aansteken. Met de routiniers zijn we zo ver gekomen, maar als de nieuwelingen vaker komen trainen en fitter zijn, heb ik ruimere keuze.’’

De tweedeklasser kende – zoals vermeld – een wisselende voorbereiding. De club won met 6-0 van Schoten, speelde 2-2 tegen een selectie – lees, het tweede elftal – van Rijnsburgse Boys, verloor van het sterke Pancratius en had dan de twee duels tegen Velsen. Amin Ouass – nog niet zo lang geleden nog uitkomend voor Odin’59 – speelt in het team eigenlijk onder zijn niveau en was topscorer in de voorbereiding met zes treffers.

Transformatie
EDO moet nu op zaterdag weer de gezellige club worden die het op zondag was. Daar is in een paar jaar tijd natuurlijk veel veranderd. Van de topklasse naar de hoofdklasse en de eerste klasse. ,,Er wordt gezorgd dat er na afloop wat te doen is. Een barbecue en een zanger of een dj. EDO was natuurlijk wel een voetbalbolwerk, er moet binding blijven met de mensen.’’

Tekst: Peter Brink
Foto: Archief Voetbal in Haarlem