Zaterdag 2e klasse A

OFC eindigt met 9 spelers tegen Zandvoort

Het bij SV Zandvoort te gast zijnde OFC, heeft zich afgelopen zaterdag niet van zijn beste kant laten zien. De ploeg uit Oostzaan eindigde de reguliere speeltijd met 9 spelers door twee directe rode kaarten, en vlak na het eindsignaal deelde scheidsrechter Kamal el Hajjaji nog eens 2 rode kaarten uit. Zandvoort won moeizaam met 4-2 en stijgt een plaats op de ranglijst.

Zandvoort had in de eerste helft een duidelijk overwicht op de Zaankanters, maar tot echt grote kansen kwam het (nog) niet. De thuisclub kwam toch op voorsprong. Een fraaie halve omhaal van Kas de Vries zorgde na ruim een half uur voor de 1-0. Echter, direct daarna was een onoplettendheid in de Zandvoortse verdediging er debet aan dat OFC weer op gelijke hoogte kwam. Een aantal minuten voor rust konden de Zandvoortse supporters opnieuw juichen. Nigel Berg zorgde dat de OFCdoelman Davey Clements weer de gang naar het net moest maken. En opnieuw toonden de gasten veerkracht en profiteerden direct opnieuw van een fout in de Zandvoortse laatste linie. De 2-2 was dan ook de ruststand.

OFC kwam als herboren uit de kleedkamer en wilde meer dan en gelijkspel. De club bengelt onderaan in de 2e klasse en had (naar verluidt) versterking gekregen van een aantal spelers uit hun eerste zondagelftal dat bovenin de 3e Divisie bivakkeert. Het mocht allenmaal niet baten. Zandvoort kwam door een snelle actie van Salim Fertout opnieuw op voorsprong. Een foutieve terugspeelbal op keeper Clements was een prooi voor de Zandvoortse aanvaller en met een handige passerbeweging kreeg Clements opnieuw het nakijken, 3-2. Hierna raakten de Zaankanters het overzicht kwijt. Een smerige overtreding op Kas de Vries was voor El Hajjaji reden om een directe rode kaart te tonen, en in de commotie daarna nog één. Bud Water gooide de wedstrijd vlak voor tijd op slot. Met een schitterende kapbeweging ging hij zijn directe tegenstander voorbij en haalde verwoestend uit. De bal verdween met een stuiter in de korte hoek en Zandvoort kwam met 4-2 voor te staan. Korte tijd later was het einde oefening. El Hajjaji vond het welletjes en voegde nauwelijks extra tijd toe. Dat was blijkbaar voor OFC reden om fel richting de arbiter te reageren. Het spel had regelmatig stil gelegen en beide ploegen hadden een paar keer gewisseld. Opnieuw consternatie rondom de leidsman die direct na zijn eindsignaal zich geroepen voelde om nog twee rode kaarten aan OFC’ers te tonen.

Het was voor ons een niet al te beste en rommelige wedstrijd. Maar dat soort wedstrijden moeten ook gewonnen worden. Ik ben wel tevreden over de inzet van de ploeg en de wil om te winnen, was het commentaar na afloop van Zandvoorttrainer Ted Saunier.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Joop van Nes jr.