Justin: “Ik zie DSOV dat wel voor elkaar krijgen.”

Met nog slechts twee dagen te gaan, loopt de spanning steeds verder op. De competities gaan zaterdag van start en de eerste klap is natuurlijk een daalder waard. Maar wat wordt er van de teams verwacht? Onze verslaggevers en analisten laten hun licht schijnen over seizoen 2018-2019. Justin Luiten hebben wij vier clubs of competities voorgelegd. Wat verwacht de Zandvoorter?

ViH: Justin, vorig seizoen speelde je zelf je wedstrijden in de zaterdag derde klasse. Wat verwacht je dit seizoen?
Justin: Vorig jaar zijn wij met SV Zandvoort natuurlijk oppermachtig geweest in die klasse. Ik denk dat de komst van ploegen zoals DEM, HYS, Kagia en natuurlijk Koninklijke HFC het niveau een flink impuls zal geven. De 16-0 beker overwinning van United/DAVO op De Kennemers is natuurlijk ook een teken aan de wand dat de Haarlemmers erg gretig zijn. Met een speler als Donny Verdam hebben ze een absolute leider met ervaring die zo gemist werd in het afgelopen seizoen binnengehaald.

Ik ben erg benieuwd hoe VVC dit seizoen gaat presteren. Afgelopen jaren speelden ze vaak mee, tot op het laatste moment, voor de titel. Vorig jaar zaten ze gedurende het seizoen vaak in de hoek waar de klappen vielen met als gevolg dat zij geen nacompetitie wisten te behalen.

Voor SCW zal het een lastig jaar gaan worden. Met Ardon de Waard als opvolger van Edwin van Maas en vertrekkende spelers zoals Patrick Duarte zal het een nog grotere uitdaging worden zich te vestigen in de middenmoot.

ViH: In de zondag derde klasse zien we veel verschillen.
Justin: Bloemendaal doet het al jaren zijn dienst in de derde klasse. Het trainersduo Tim Joon en Frank Drogtrop ken ik uit mijn eigen periode bij BVC Bloemendaal en ik weet hoe gedreven ze zijn om het hoogst mogelijke te bereiken. Met een aantal leuke aanwinsten en voornamelijk de geplukte vruchten uit de eigen jeugdopleiding gun ik hun de stap richting de tweede klasse van harte. Het meest benieuwd ben ik naar de vernieuwde selectie van HBC die met hun nieuwe trainer Jasper Ketting denk ik zeer hoge ogen kunnen gaan gooien dit seizoen. Een periodetitel moet er in kunnen zitten en wie weet wel meer.

Alliance ’22 zal het moeilijk gaan krijgen. Ik denk dat ze te veel kwaliteiten zijn kwijtgeraakt om een rol van betekenis te gaan spelen. Voor VSV zie ik het ook somber in. De Velserbroekers hebben een dramatische voorbereiding achter de rug door in de beker als laatste van de groep te eindigen zijn ze al vroeg uitgeschakeld.

ViH: De zondag vierde klasse belooft weer veel goeds?
Justin: DSS doet elk jaar leuk mee bovenin, alleen is het elke keer net niet genoeg om de stap terug naar de derde klasse te maken. De voorbereiding was in ieder geval hoopgevend, een overwinning op ADO’20 2, Sporting Krommenie en een kleine nederlaag tegen Vitesse’22.

Bij Spaarnwoude is het natuurlijk zaak om, na de degradatie, de weg naar de derde klasse weer zo snel als mogelijk te vinden. Met Rob Spronk als nieuwe hoofdtrainer en alleen Tobias Faber die vertrekt, is het zeker mogelijk om een gooi te doen naar een periodetitel. De vierde klasse kent een hoop leuke regionale wedstrijden met o.a. Terrasvogels, DSS, Onze Gezellen, Geel-Wit, RCH en Spaarnwoude. Hopelijk zorgt dat voor derby-waardige potjes, ik ga er zeker een paar bekijken.

ViH: EDO is gestopt met voetballen op zondag, maar met DSOV hebben we een prima vervanger in de eerste klasse. Of zie jij dat anders?
Justin: DSOV heeft mij vorig seizoen positief verbaasd. De vraag is nu of ze zich kunnen houden in de eerste klasse. Het zal aanpoten worden, maar ik zie DSOV dat wel voor elkaar krijgen. Voor Hillegom zal het andere koek worden. De Hillegommers zijn vorig seizoen door het oog van de naald gekropen en zullen dit seizoen uit een ander vaatje moeten tappen.

Velsen zie ik, net als Hoofddorp, eindigen in de middenmoot. De ervaring die Martin Haar met zich meebrengt heeft tijd nodig om op de groep over te komen en zal gedurende het seizoen echt een positieve uitwerking hebben. Dit jaar de basis leggen om volgend jaar de stap te kunnen maken.

Foto: Voetbal in Haarlem