Zaterdag 2e klasse A

EDO geeft voorsprong tegen tien man weg

Het lukt EDO maar niet om van de onderste regionen in de zaterdag tweede klasse weg te komen. In eigen huis werd er met 3-5 van Blauw-Wit Beursbengels verloren, nadat het elftal van Sven Roomeijer twee keer op voorsprong was gekomen.

“Niet te geloven,” keek Roomeijer vol verbazing terug naar de wedstrijd. “We waren de eerste helft heer en meester.” Zijn ploeg ging de rust in met een 1-0 voorsprong door een treffer van Bob Kemper. Daarnaast moesten de bezoekers met tien man verder toen Serginio Eyken kort voor de pauze een directe rode kaart ontving. Hij maakte te wild een tackle en kon de kleedkamer gaan opzoeken.

Na een uur spelen bracht Mohammed Moufid de stand weer in evenwicht: 1-1. Kort daarna kwam EDO weer op voorsprong door een treffer van Jeroen Ketting. Met nog tien minuten te spelen dachten de Haarlemmers hun puntentotaal te gaan verdubbelen, maar niets was minder waar. In een knotsgekke slotfase liep Blauw-Wit Beursbengels uit naar 2-4. Zion Linger, Donovan Mijnals en Mickey Wever zetten de boel op z’n kop.

Invaller Dion Esajas deed in blessuretijd weer iets terug voor EDO (3-4), maar het slotoffensief leverde nog een treffer aan de andere kant op. EDO-doelman Alex Bindenga was meegekomen met een hoekschop, echter wisten de bezoekers de bal te onderscheppen. De snelle inworp van doelman Abdallaoui kwam terecht bij Smajic. De aanvaller bepaalde de eindstand op 3-5. “We waren even de kluts kwijt. Vier goals in 7 minuten met 10 man,” aldus de teleurgestelde trainer.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.