Radjin de Haan aan de slag bij Schoten

Schoten heeft de opvolger van Remko Hoek gevonden. Radjin de Haan staat de rest van het lopende seizoen en volgend seizoen voor de groep in Haarlem-Noord.

De Haan begon het seizoen bij HYS en Geel-Wit. Door privé-omstandigheden gingen beide clubs niet met de trainer verder. Hij is meteen begonnen met kijken hoe de club geholpen kan worden. “We kijken niet naar de korte termijn. Ik kijk graag naar de toekomst. We gaan de komende weken inventariseren wie er blijft. Uiteraard willen we zoveel mogelijk spelers behouden. Ook gaan we proberen de Schoten-spelers klaar te maken voor eerste elftal. We gaan geen bergen spelers halen. Alleen waar nodig. Ik heb er veel zin.”

Voorzitter Charles Ket: ”Voor beiden is dit een prima situatie. Radjin wilde heel graag weer ergens aan de slag en wij zochten een ervaren trainer. We zitten als club momenteel niet in de beste periode qua prestaties. We staan onderaan in de tweede klasse. Directe degradatie ontlopen is nog mogelijk maar geen must. We kijken ook al met een schuin oog naar volgend seizoen.”

“Daar moeten we wel weer gewoon mee gaan draaien”, vult bestuurslid technische zaken Milko Pieters aan. “We hebben duidelijke afspraken met Radjin gemaakt over waar wij vinden dat Schoten volgend seizoen moet eindigen, mochten we dit jaar degraderen.”

Niet iedereen bij Schoten is er meteen van overtuigd dat De Haan de juiste persoon voor de club is. “En ook daar hebben we begrip voor. Maar wij denken dat Radjin voor ons op dit moment de juiste keuze is”, sluit Ket af.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem