Zondag 2e klasse C

DSOV ondanks jammerlijk gelijkspel steviger aan kop

Het Vijfhuizense DSOV is de tweede seizoenshelft met een kleine tegenvaller begonnen. Het veel lager geklasseerde Laakkwartier ging met een punt weer naar huis, nadat het een 2-0 achterstand ongedaan had gemaakt. Ondanks de puntendeling loopt DSOV wel uit op de concurrentie in de zondag tweede klasse C.

De ploeg van Bart Jansen – ook volgend seizoen trainer van DSOV – begon het duel uitstekend. Direct na de aftrap zette Bianco Carolina druk op de Haagse tegenstander. Het leverde hem het gewenste balbezit op, waarna hij de kleine doelman van Laakkwartier, Alessandro Veugelers, met een boogbal probeerde te verslaan. Zijn inzet strandde in schoonheid.

Diezelfde Caroline brak na een half uur toch de wedstrijd open. Eerst zorgde hij voor de openingstreffer door een rebound binnen te schieten. Kort voor rust verdubbelde hij de voorsprong op aangeven van Ruben Karelse. Met de rust was er dus geen vuiltje aan de lucht voor de koploper.

Na de rust vergat DSOV de voorsprong echter uit te bouwen. Missers van onder andere Jean Pierre Kerkeboom, Martijn Nelis en Joey Carolina braken de ploeg uiteindelijk op. Een kwartier voor tijd won Michael Verschoor eenvoudig een duel van Just van Wijk en zette hij de 2-1 op het scorebord. In de laatste minuut viel zelfs de gelijkmaker. Oktay Colakoglu schoot de bal hard en laag voorbij DSOV-doelman Dennie van der Giezen.

Waar Laakkwartier de zege uitbundig vierde, droop DSOV gefrustreerd af. Echter had de thuisploeg het geluk dat concurrent RKDEO in eigen huis verloor van DSOR. Ook het hooggeplaatste VUC verspeelde punten. De voorsprong van koploper DSOV bedraagt daardoor nu 5 punten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C vind je op onze competitiepagina.