Zondag Hoofdklasse A

Velsen verspeelde de punten in de eerste helft

Na 5 van de 6 laatste wedstrijden gewonnen te hebben was Velsen verzekerd van een langer verblijf in de hoofdklasse. En als je dan een thuiswedstrijd speelt mag je als toeschouwer verwachtten dat het team met het mes tussen de tanden speelt en alles geeft om die reeks uit te bouwen. Dat zat er helaas zeker de eerste helft niet in.

Tegen het Rotterdamse VOC (Volharding Olympia Combinatie) liet Velsen in de eerste helft weinig zien. Nadat beide teams in de beginfase elkaar aan het aftasten waren trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe. In de 26e minuut was het Wessel Verhaar die de 0-1 mocht aantekenen. Hierna creëerde Velsen enkele mogelijkheden maar echt gevaarlijk konden zij niet worden. Er zijn maar een paar spelers die hard wilde werken, waaronder Patrick Castricum, Marc Kloosterboer en Richie Agyapong, maar de meeste toonde te weinig inzet. Als dan 5 minuten voor rust Bas van der Storm vanaf een meter of 20 op goal schiet ziet keeper Bas Schol dit schot te laat aankomen en de ruststand van 0-2 is een feit.

Na rust toonde Velsen wel de bereidheid om te werken. Marc Kloosterboer is twee keer dicht bij een doelpunt. Uit zijn assist scoorde Tim Groenewoud de aansluitende treffer en Velsen gaat op zoek naar de gelijkmaker maar is al snel weer terug bij af als Wessel Verhaar de 1-3 achter Bas Schol schiet. Even is Velsen van slag maar zet er al snel een tandje bij en gaat weer op jacht naar een doelpunt. VOC moet terug en uit een mislukte voorzet van Marc Kloosterboer schiet Ayrton Dol Velsen terug in de wedstrijd, 2-3.

Ronald Dooijeweerd en zijn collega Mark Weel wisselen volop en de thuisploeg zet VOC onder druk. Voor de neutrale toeschouwer ontspon zich de laatste 15 minuten spannend voetbal. De wedstrijd kon alle kanten op waarin met name Patrick Castricum de nodige kansen en mogelijkheden kreeg. 5 minuten voor tijd werd hij in de 16 meter naar beneden getrokken en alles wat Velsen was claimde een strafschop maar scheidsrechter Pepijn Helgering zag dat anders. Slim bleven twee spelers van VOC geblesseerd in de zestienmeter liggen waarbij voor Erwin Nuytinck de traumahelikopter moest worden opgeroepen maar een minuut later liep hij de 100 meter in 10 seconde zodat deze onverrichterzake kon terugkeren. Velsen gooide nog alles op de aanval maar in de slotseconde mocht Wouter van de Loo de eindstand op 2-4 bepalen en dat was een domper voor de thuisploeg.

Tekst: Ap Ras