Zondag 3e klasse C

Robert van Boxel volgt Mehmet Simsek op bij Zwanenburg

Met ingang van volgend seizoen wordt Robert van Boxel de nieuwe hoofdtrainer van vv Zwanenburg. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club is de nieuwe trainer gepresenteerd. Robert van Boxel volgt Mehmet Simsek op die aan het eind van het seizoen zal vertrekken.

Robert van Boxel is een oude bekende van vv Zwanenburg. Hij speelde tot zijn elfde bij NAS, waarna hij via een aantal andere clubs de stap naar PSV maakte. In Eindhoven maakte hij zijn debuut als profvoetballer. Via de BVO’s ADO Den Haag, SC Cambuur, AGOVV Apeldoorn en Sparta kwam hij in 2015 bij FC Lisse terecht. Momenteel speelt Van Boxel bij de Haarlemse zaterdag tweedeklasser EDO. Na dit seizoen stopt hij met zijn actieve voetballoopbaan en wil zich gaan richten op het trainersvak. Vv Zwanenburg wordt zijn eerste club die hij gaat trainen.

Richard Padt, bestuurslid voetbalzaken, is zeer verheugd met de aanstelling van Van Boxel. “Vv Zwanenburg is een mooie dorpsclub. Met Robert halen we een jongen van het dorp binnen. Dat is al mooi,” legt hij uit. “Verder zijn wij als bestuur en club 2 jaar geleden begonnen met het voetbalplan Kanjers van Morgen. Een plan waar we veel aandacht geven aan de begeleiding van onze jeugd en onze trainers. Allemaal gericht op het voetbal van morgen. Met de aanstelling van Robert trekken we dit plan mooi door. We willen Robert de kans geven om zich te ontwikkelen als trainer. Een trainer uit ons dorp en we halen hiermee de Kanjer van Morgen binnen.”

Tekst: Martijn Prinsen
Foto en bron: Persbericht vv Zwanenburg