Peter Barzilay begint aan monsterklus bij SVIJ

De IJmuidense voetbalclub SVIJ is met Peter Barzilay een verbintenis aangegaan om de club te voorzien van een nieuwe zondagselectie. Na een vervelend afscheid in 2012, krijgt de hoofdtrainer nu de taak om SVIJ volgend jaar weer een geduchte tegenstander te laten zijn. Barzilay begint aan zijn volgende hoofdstuk bij de vierdeklasser.

SVIJ Barzilay - Voetbal in Haarlem
Barzilay begint aan monsterklus bij SVIJ. (Foto: Archieffoto United Photos)

In oktober trad het nieuwe bestuur aan bij SVIJ en daarmee werd het einde van een onrustige periode aangekondigd. Inmiddels zijn we drie maanden verder en heeft het nieuwe bestuur het één en ander bewerkstelligd. Zaterdag maakten ze bekend dat Peter Barzilay is aangetrokken als hoofdtrainer voor het volgende seizoen. De keuzeheer is terug bij de club, waar hij een aantal jaar geleden nog werd weggestuurd.

Dit seizoen zou SVIJ eigenlijk niet over een eerste zondagelftal beschikken en daarom besloot het veteranenelftal deze ondankbare taak op zich te nemen. Een zeer belangrijke noodgreep, maar na dit seizoen doen de mannen van Cees Martin weer een stap terug. Een nieuw eerste zondagelftal moet dus gecreëerd worden. Aan Peter Barzilay de taak.

De nieuwe hoofdtrainer heeft tot 15 juni om zo’n achttien nieuwe mensen aan te trekken. Barzilay is zich bewust van de enorme taak die op zijn schouders rust, maar hij ziet mogelijkheden. “Als ik bijvoorbeeld hoor dat een speler met een SVIJ-achtergrond zich niet honderd procent lekker voelt bij zijn huidige club, dan stap ik op hem af. Ik heb er groot vertrouwen in dat het gaat lukken. SVIJ is een club met een nieuw elan. Met een aanstekelijke gezelligheid. En met een jeugdafdeling die bloeit. Daar willen jongens voetballen’’, aldus de trainer tegen het Haarlems Dagblad.

De kans is zeer groot dat SVIJ volgend jaar te vinden is in de vijfde klasse. Ondanks dat het huidige elftal wekelijks tot het gaatje gaat en de spelers inmiddels bijna worden gezien als helden, staat de ploeg stijf onderaan. De onderste twee clubs degraderen aan het einde van het seizoen uit de vierde klasse en de twee clubs die daarboven staan spelen nacompetitie. ,,Maar wie weet handhaven die gekken zich’’, blijft Barzilay hoopvol. ,,Hoe dan ook verdienen die gasten een nominatie voor de titel sportploeg van het jaar op het sportgala Velsen 2016. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Als beloning voor hun getoonde kameraadschappelijkheid en pure clubliefde.’’