Lennart Loorbach ook volgend jaar trainer BSM

Lennart Loorbach staat ook komend seizoen langs de lijn bij BSM. De trainer gaat aankomende zomer aan zijn derde jaar beginnen in Bennebroek.

Loorbach begon in het seizoen 2018/2019 als hoofdtrainer bij BSM. Dit was zijn eerste klus als eindverantwoordelijke. Hiervoor was hij assistent bij Alliance ’22. Het bevalt hem prima. “Alles is goed geregeld. De voorzieningen zijn goed.”

BSM draait goed mee in de zondag vierde klasse D. Na dertien wedstrijden staat de ploeg op de vierde plek op de ranglijst. “WSV ’30 en RCH staan redelijk los boven ons. Dan komen Westzaan en wij. Het doel is om mee te gaan doen om de promotieplekken.” Maar als dat niet lukt is er nog geen man over boord. “Dan is de uitdaging om volgend seizoen om de promotieplekken mee te strijden . We moeten gewoon die opwaartse lijn, die we de afgelopen seizoenen hebben laten zien, zien vast te houden.”

“Dat betekend wel dat we alles moeten blijven geven. Succes komt niet aanwaaien. Iedereen moet er keihard voor werken”, aldus de trainer die zelf ook nog persoonlijke ambitie heeft. “Ik wil binnen vijf jaar aan de UEFA A-cursus deelnemen. Het is dus zaak om na BSM een stap omhoog te maken. Dat heb ik voor een flink deel zelf in de hand door goede resultaten te blijven halen met deze groep.”

Maar eerst gaat de focus volledig op BSM. “We gaan proberen er alles uit te halen. Dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen. Natuurlijk kijken we wel al naar volgend seizoen. Er stoppen een aantal jongens dus we hebben zeker drie versterkingen nodig.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem